Sendika, genel ortaöğretim ile mesleki ve teknik öğretim kurumlarında öğretmen ihtiyacının 65 olduğunu, rakam üzerinde Eğitim Bakanlığı’yla mutabakata varılmasına rağmen Bakanlığın 55 öğretmen için münhale çıkmak istediğini ileri sürdü.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Sendika binasında düzenledikleri basın toplantısında, Hükümetin öğretmen ihtiyacından daha az öğretmen için münhal açarak, geçici istihdam için kapı açmayı amaçladığını kaydetti.

Gökçebel, “İhtiyaç duyulan öğretmen kadar münhal açmayarak, geçi istihdamla siyasi rant elde ediyor” dedi.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMEN KADROLARI

Genel Ortaöğretim ve Mesleki Teknik Öğretimde Özel Eğitim Öğretmenliğinin kadrosunun bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu da belirten Gökçebel, Psikolojik Danışmanlık Rehber (PDR) Öğretmen kadrosunun ilkokullarda bulunmadığını ve  açıkta pek çok PDR öğretmeninin bulunmasına rağmen Türkiye’den PDR öğretmeni getirildiğini savundu.

Öğretmen eksiğinin sadece sendika sorunu olarak görülmemesi gerektiği ve öğretmen eksiğinin giderilmemesi halinde pek çok okulda kaos yaşanacağı uyarısında bulunan Gökçebel, okullarda öğretmen fazlası olduğu yönündeki söylemlerin ise gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

“İHTİYAÇ 65 MÜNHAL 55”

Sendika Genel Sekreteri Vedat Tek, öğretmen ihtiyaçları üzerinde Bakanlık ile mutabık kalındığını,  65 öğretmen ihtiyacı bulunduğunu, ancak Bakanlığın 55 öğretmen için münhale çıkmak istediğini savundu.

BASIN AÇIKLAMASI

Sendika Eğitim Sekreteri Zühre Özkaraman tarafından okunan basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı “minimum ihtiyaç listesini kırpmak istemekle ve gerçek ihtiyaçları münhal ilan etmek istememekle” suçlandı.   

Açıklamada ayrıca, Eğitim Şurası kararlarına rağmen Bakanlığın eğitimi yap-boz tahtasına dönüştürdüğü de iddia edildi.

“GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Açıklamada, “CTP-UBP Hükümeti yeni kurulmuştur, şans verilmesi lazımdır ancak eski yanlışların devam ettirilmesine göz yummayacağımızı, bu yanlışlara devam edecek hükümetlere halkın tahammülünün sıfır olduğunu hatırlatırız” denildi.

KTOEÖS göre,genel ortaöğretim ile  mesleki ve teknik öğretim kurumlarındaki ihtiyaçlar şöyle:

“Müdür5, Müdür Muavini 14, Bölüm Şefi 210, Atölye Şefi 41, Öğretmen 65, PDR Öğretmeni en az 10, Köy Kadın Kursu Öğretmeni 4, Sekreter 12, Hademe 44, Özel Eğitim Öğretmeni 10.”