Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,TMMOB'a bağlı 5 meslek odasınınaçtığı dava sonucu Ankara Bulvarı ve bağlantı yollarının kapatılmasıyla ilgili olarak, "Bu problemi mahkeme çözer. Vatandaşlarımız mahkemeye bol bol dava açsınlar. Yürütmeyi durdurma kararı alındıktan sonra hemen buralar açılır" dedi.

Başkan Gökçek, katıldığı bir televizyon programında, Ankara Bulvarı ve bağlantı yollarının kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Gökçek, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ve ANKAPARK'ın da kapatılması gerektiği yönünde açıklama yaptığını belirterek,şöyle devam etti:

"Mimarlar Odası Şube Başkanı bir açıklama yapıyor ve diyor ki "Kaçak Saray'ı ve ANKAPARK'ıneden kapatmıyorsunuz? Buralar o plan içerisinde değil mi?" Birincisi Saray kaçak değil, bu onların bir yalanı. Kaçak Saray diye bir şey yok. Şu anda sarayın planları geçerlive ona göre ruhsat aldılar. 17 tane ruhsat almışlardır ve bunun 15 tanesi iskana bağlanmıştır, 2 tanesi kalmıştır, oralarda da inşaat devam etmektedir. Dolayısıyla kaçak maçak yoktur. Aynı konuda 50 tane dava açıyorlar. Bir takım planlar iptal edilirken, bir takım planlar yürürlükte. Ama algı yönetimi yapıp,vatandaşları yanıltmak istiyorlar. ANKAPARK'ın durdurulmasıyla bir alakası yok, o planlar hala yaşıyor. İptal edilen bir başka planı göstererek kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar."

"CEZAYI BANA MI VERDİN, ANKARA'YA MI?"

Mimarlar Odası ve diğer 4 odanın dava açması üzerine Ankara Bulvarı'nın kapatılmasından dolayı en büyük cezanın vatandaşa verildiğini ifade eden Başkan Gökçek,şunları söyledi:

"Sen şimdi niye burayı kapattırdın? Ne oldu?Cezayı bana mı verdin,Ankara'ya mı ceza verdin?Gerekçeleri ne efendim, burada tarım yapılması gerekiyormuş, onun için buradan yol geçmemesi gerekiyormuş. Bu yol Atatürk Orman Çiftliği'ni ikiye bölüyormuş. Bu arazide tren yolu yıllardır var,zaten ikiye bölüyor. O yol da tren yoluna paralel gidiyor zaten. Ben keyfime mi bu yolu kalkıp da kapatıyorum? Kapatmasam, bu seferde benim hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Sonra ne olacak? 1 yıldan 3 yıla kadar mahkum olurum. Hakimin vicdanına kalmış. Ben buna uymak zorundayım. Mecbursun bir uygulama, bir işlem yapmaya..."

-"VATANDAŞLAR DAVA AÇSIN"

Geçmiş yıllarda yine açılan davayla Akay Kavşağı'nda da benzer kapatma kararının alındığını hatırlatan Başkan Gökçek, bir yenisinin bugün tekrar yaşandığını söyledi. Gökçek, şöyle devam etti:

"Aynı şey Akay'da da gerçekleşti. Mahkeme kendi hatasını gördü ve kararı kaldırdı. Halk Otobüsçüleri, Minibüsçüler odaları bu karar hakkında dava açtılar. Herkes dava açıyor. Bu yolu kullanan vatandaşlara mikrofon tutun,inanıyorum ki 10 vatandaşın 9 tanesi feryat figan edecektir. Bu problemi mahkeme çözer. Vatandaşlar mahkemeye bol bol dava açsınlar. Belediye Meclisi tarafından da karar aldırdık. Yürütmeyi durdurma kararı alındıktan sonra hemen buralar açılır."

-"BİLİRKİŞİLER SUÇ İŞLEMİŞLERDİR"

Bilirkişiler hakkında suç duyurusu hazırlıklarında bulunduklarına dikkat çeken Başkan Gökçek, bu hafta içinde suç duyurusunda bulunacaklarını, savcılıktan yasal işlem başlatılmasını istediğini söyledi.

-"YENİ BİR PLAN HAZIRLAYIP, YOLU TEKRAR AÇACAĞIZ"-

Başkan Gökçek, kapatma kararıyla ilgili olarak, şu an için bekleneceğini kaydederek, "Yeni bir plan hazırlayacağız. Sonra tekrar açacağız. Onu da iptal ederlerse, yine yeni bir plan yapacağız. Arkadaşlar şu an yeni bir plan hazırlığındalar. 1 ay sonra bizim Meclis'te alacağımız kararla ya da acil toplanarak yeni bir planla, ufak tefek değişikliklerle aynı yolu yeniden yerine koyacağız" dedi.