Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş,  tam zamanlı iki YÖDAK üyesinin mesai saatlerine uymadıkları için araştırma ve haklarında işlem yapıldığını belirtti.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Göçkçekuş,  yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandır hakkında  gerçek dışı, onur ve haysiyet kırıcı, halkı yanıltıcı haberler yapıldığını ileri sürerek, uzun süren sessizliğini bozarak  konu hakkında açıklama yapma gereği duyduğunu kaydetti.

Gökçekuş, açıklamasında  YÖDAK üyeleri Prof. Dr. Olgun Çiçek ile Prof. Dr. Mehmet Hasgüler’in   KKTC Yükseköğretim Yasası’na göre  tam zamanlı  olacak şekilde istihdam edildiklerini  ancak  tabi oldukları sözleşmeye  riayet etmeyerek mesai saatleri içerisinde görev yerinde bulunmamakta olduklarını savundu.

Gökçekuş, söz konusu YÖDAK üyelerinin  defalarca sözlü ve yazılı olarak tarafından ve  Genel Sekreter tarafından uyarılmalarına rağmen bu durumu devam ettirmekte olduklarını ifade ederek YÖDAK’ın ita amiri olarak  yasal ve idari tedbirleri almakla yükümlü olduğunu belirtti.

Gökçekuş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu nedenle uzun bir süreden beri özürsüz ve izinsiz olarak bağlı oldukları yasa ve/veya mevzuat hükümlerine riayet etmeyerek mesai saatlerinde işe gelmedikleri ve bu saatler içerisinde  yurt dışına  çıkışları tespit edilmiş bulunup Maliye Bakanlığı tarafından üyelerden birinin yasaya aykırı bu davranışı nedeniyle maaşından kesinti de yapılmış bulunmaktadır. Ben YÖDAK’ın en üst hiyerarşik amiri  ve ita amiri olarak kurumda ki huzur ve eşitliği sağlamak açısından  söz konusu tedbirleri almakla yükümlü olup yine diğer YÖDAK’da çalışan memurların dirlik ve düzenini sağlamak açsısında dört yıllık bir süre için atanan Üyelerin bu görevlerinin kamu hizmeti olup buna  yaraşır bir şekilde yerine getirmelerini hatırlatmakla yükümlü bulunmaktayım.”

Gökçekuş açıklamasının devamında  3 YÖDAK üyesinin (Prof. Dr. Olgun Çiçek, Prof. Dr. Hasan Kömürcigil ve Prof. Dr. Mehmet Hasgüler) kendisini  istifaya davet etmeleri ve KTÖS Genel Sekreteri Şenel Elcil’in Cumhurbaşkanlığı’na yaptığı başvuruda ortaya sürdüğü iddialara yönelik Cumhurbaşkanı  Mustafa Akıncı’ya 19 Mayıs tarihinde verdiği yazılı yanıtları da   basınla paylaştı.