Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, Tüketiciler Derneği’nin basında çıkan LSD hastalığının yayıldığı ve insanlara bulaşma ihtimali olduğu yönündeki iddialarının bilimsel bilgi ve verilerden uzak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu söyledi.

Gökşan yazılı açıklamasında, LSD hastalığının ülkemizde görüldüğü günden itibaren, TC, AB ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) ile kontak kurularak, dünyada uygulanan mevzuatlar çerçevesinde hareket edildiğini, gerekli tedbir ve yöntemlerin uygulandığını belirtti.

LSD hastalığının insanlara bulaşan bir hastalık olmadığının bilim otoritelerince de açıklandığını kaydeden Gökşan, hastalığın insanlara bulaşabileceği yönünde açıklamalar yapan Tüketiciler Derneği’nin neye dayanarak bu yönde açıklamada bulunduğunu sordu.

Gökşan, Devlet Üretme Çiftlikleri başta olmak üzere ülkedeki büyükbaş hayvanların aşılanmaya başlandığını da belirterek, aşılama ile hastalığın ülke geneline yayılmasının önüne geçildiğini, dolayısıyla hastalığın yayıldığı yönündeki açıklamaların da gerçekle bağdaşmadığını vurguladı.

Gökşan, bu güne kadar LSD hastalığı görülmüş olan hayvanların zaten itlaf edilmiş olduğunu da ifade ederek,  et ve süt tüketimi konusunda endişe edilmesini gerektiren bir sebep olmadığını kaydetti.