Bingöl'ün merkez Sarıçiçek köyü kırsalına düşen göktaşlarının vergiye tabi olup olmayacağı polemiği bakanlar arasında espri konusu oldu.

Bingöl'ün merkez Sarıçiçek köyü kırsalına 2 Eylül'de düşen göktaşı parçalarını satan köylülerden vergi alınıp, alınmayacağı polemiği bakanlar arasında da espri konusuna dönüştü. Dün maliyecilerin bastığı köyde incelemelerde bulunmasının ardından sosyal medyada tartışılan konu üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de twitter hesabında anket çalışması yaptı. Ankette oy kullananların yüzde 72'si, "Vergi alınmasın" dedi.

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, konunun ticari süreklilik arz etmediği için köylüden vergi almayacaklarını belirtti. Hesabından bir de paylaşımda bulunan Şimşek, "Bingöllülerin göktaşı satışına vergi yok ama ticari amaçla başka illerden gelerek, bu işi yapanlar vergiye tabi" ifadelerini kullandı.

Şimşek'in bu açıklaması üzerine Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından, "Göktaşından vergi alınır mı? konusu maliye bölümünde iyi bir sınav sorusu olabilirdi :)" diye yazdı.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, "Aman abi dikkat edin çifte vergilendirme olmasın göktaşı toplama konusunda :)" diyerek konuya dahil oldu.

Göktaşı bakanlar arasında espri konusu oldu