Bingöl'e düşen meteor parçaları sayesinde 22 bin TL'lik borcunu ödeyen vatandaş, üzerine bir de 43 bin TL'lik araba aldı. Elinde 27 gram daha taş bulunan vatandaş, bunu bilim insanlarına satacağı günü bekliyor.

Bingöl'ün Sarıçiçek köyüne 2 Eylül'de düşen meteor parçaları, köylüleri zengin etti. Günlerdir taş arayan köylülerden İsmail Ergün, yarım kilo taş topladı. Ergün, bu taşları satarak, hem borçlarını ödedi, hem de araba aldı. 2 Eylül'den itibaren taş aramaya başladığını anlatan Ergün, "Halen de aramaya devam ediyoruz. 500 gram taş buldum ve ihtiyaçlarım olduğu için satmaya başladım. Topladığım taşları ilk olarak 15 dolardan Ruslara sattım ve 6 bin TL borcumu ödedim. Bir kısmı da Amerikalılara gramını 50 dolardan sattım kredi borcumu kapattım. Bir kısmı da Almanlara sattım ve 43 bin liraya araba aldım. Göktaşı aramaya devam ediyoruz, taş buldukça çeşitli ihtiyaçlarımızı gidereceğiz. Şu an bütün köylü taş arıyor" dedi.

27 gramlık bir göktaşı parçacığının daha elinde bulunduğunu anlatan Ergün, "Bunu da köye gelecek bilim adamlarına satmayı düşünüyorum" diye konuştu.

"İYİ BİR ALICI ÇIKARSA SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Köyde meteor parçacıklarını arayan İdris Gülaç ise 300-400 gram taş topladığını söyledi. Gülaç, "Köylülerle birlikte taş aramaya başladık. İki hafta boyunca durmadan taş aradık. 300-400 gram taş topladım henüz satmadım. İyi bir alıcı çıkarsa satmayı düşünüyorum. Taşları sattığım zaman borçlarımı kapatıp, işyeri açmayı düşünüyorum" dedi.

Göktaşıyla borcunu ödedi, üstüne araba aldı !