Kıbrıs Türk Reklamcılar Birliği, Gönyeli Belediyesi’nin, reklam panoları için  ülke şartlarına göre çok yüksek ücret talep ettiğini iddia etti.

Birlik, Gönyeli Belediyesi’nin hayata geçirdiği reklamlarla ilgili tüzük hakkında, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Müteahhitler Birliği ve İşadamları Derneği’ne hitaben yazı yazdı.

Yazıya göre, Gönyeli Belediyesi’nin, sınırları içerisindeki reklam panoları için sözlü olarak ilgili şirketlerden pano başına 10 bin Türk Lirası talep ettiği savunulan açıklamada, “Belediye’nin vergi veya resim anlamındaki parasal talebinin Belediyeler Yasası’nın 88’inci maddesine aykırı olduğu tespit edilmiş ve ayrıca sözlü ifade edilen 10 bin rakamının piyasa şartlarımıza göre çok yüksek olduğu da görülmüştür. Yasa maddesi, alınabilecek en yüksek verginin 2 bin TL’yi aşamayacağını açık şekilde belirtmektedir” denildi.

Reklam Panoları için 10 bin TL talep edilmesinin , küçük ve orta, hatta pek çok büyük ölçekli işletmelerinin dahi reklam yapabilme olanağını ortadan kaldıracağı, ticari piyasayı küçülteceği, reklamcılık sektörüne büyük bir darbe vurulacağı ve yabancı reklam zincirlerinin tekeline kapı açacağı ileri sürüldü.

Sadece Gönyeli sınırları içinde değil, tüm ülkede reklam panoları için kalıcı ve kurallı bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, ortak bir anlayış belirlenmesi için konu ile direkt ilgili kurum ve kuruluşların yer alacağı bir platform oluşturulması çağrısında bulunuldu.