“Çağdaş Kent Gönyeli” ilkesi ile çalışmalarını sürdüren Gönyeli Belediyesi, Avrupa kentlerinde olduğu gibi bisiklet kullanım alışkanlığını ileriye taşıyor. 

Gönyeli’de Engelsiz Kent hedefinin odağını oluşturan bisiklet yollarıyla ilgili projeler ilerlerken, Sosyal Aktiviteler Merkezi (SAM)’daki onlarca faaliyet de çağdaş kent kültürünü büyütüyor.

Kentte bir ilki gerçekleştirerek Gönyeli SAM bünyesinde bisiklet kursları başlatan Gönyeli Belediyesi, halkın yoğun ilgisine kayıtsız kalmadı.

“Bisikletli Gönyeli” kampanyasının gördüğü yoğun ilgi sonrasında bisiklet kurslarının ikincisi de düzenleniyor.

20 Haziran’da yeniden başlıyor

Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirilen ve küçükten büyüğe bir çok insanın katılım gösterdiği “Bisikletli Gönyeli” Kurslarının ikincisi 20 Haziran Pazartesi saat 18:00-19:30 saatleri arası Taçam Gökbörü eğitmenliğinde Gönyeli SAM’da yeniden başlayacak.

Kurslar çocuklar ve yetişkinlere yönelik verilmeye devam edilecek.  

İlk kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli’nin kursun başında söz verdiği gibi bisikletleri verilmişti. Etkinlikte çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

bisiklet1.jpg

Yoğun ilgi gördü

Geçtiğimiz şubat ayında “Bisiklet her çocuğun en büyük, her büyüğün en çocuk hayalidir” denerek başlatılan kampanyaya Gönyeli halkı yoğun ilgi göstermişti.

Gönyeli Belediyesi “Bisikletli Gönyeli” Bisiklet Kursları’nın yeniden başlatılması gerekli adımı attı.

“Bisikletli Gönyeli” Bisiklet Kursu adı altında yeniden başlayacak eğitimler, Taçam Gökbörü tarafından verilecek. Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi çatısı altında hayata geçirilecek eğitimlerde çocuklar ve yetişkinler güvenli bisiklet kullanımı hakkında hem teorikte hem de pratikte bilgilendirilecek.

Gönyeli SAM’a kayıt ve detaylı bilgi için 05338253255 nolu telefondan ulaşılabiliyor.

Gökbörü: “Toplum olarak bisikleti hatırlama ve yaşamlarımıza katma şansı”

Eğitmen Taçam Gökbörü ise yaptığı değerlendirmede, Gönyeli’de bisiklet kurslarının ikincisini yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Bisikletli Gönyeli sloganı ile başlatılan bu süreçte çocuklar, gençler ve yetişkinler için oluşturduğumuz dönemlik kurslar ile çocuklarınızın güvenli ve bilinçli bisiklet kullanmalarını istiyoruz. Benim de eğitmen olarak görev alacağım bu kurslarda gençler ve yetişkinler için mekanik bilgileri de içeren, yine güvenli ve bilinçli bisiklet kullanımını hedefleyen bir eğitim çalışması gerçekleştireceğiz” dedi.

bisiklet2.jpg

Benli: Bisikleti halkımıza daha da sevdireceğiz

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, kentte pek çok çağdaşlık hamlesi yaptıklarını belirterek, hizmet kalitesini her geçen gün ileriye taşıdıklarını anlattı.
Sosyal yaşamdan çevreye, altyapıdan trafiğe kadar Gönyeli’ye yeni değerler kazandırmaktan heyecan duyduklarını söyleyen Ahmet Yalçın Benli, bisiklet kurslarının, Engelsiz Kent hedeflerinin önemli bir unsuru olduğunu belirtti.

Sosyal Aktiviteler Merkezi’nin kentteki her insana dokunduğunu, hayatı anlamlandıran başarılı işler yaptığını belirten Ahmet Benli, “Bisikletli Gönyeli kampanyamızın gördüğü olağanüstü ilgi doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Şimdi, halkımızın talepleri doğrultusunda ikinci kursumuzu da düzenliyoruz. Bisiklet kültürü Gönyeli’de yeniden yeşeriyor. Gönyeli halkına bisikleti daha da sevdirmek çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Benli, "Biz bu kurslarla bisikleti heyecan haline getirerek çocuklarımızın yüzlerinin gülmesini sağlayacağız ama esas hedefimiz bisikleti hayatını içine dâhil etmektir. Avrupa'da bisiklet bir yaşam kültürü oldu. Bizde de olmalı" diye sözlerini tamamladı.