Emir Ertorun

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Gönyeli İlkokulu önünde basın açıklaması yaparak, okuldaki özel eğitim öğretmeni, altyapı ve hademe eksikliğine işaret etti ve yaz tatili süresince bu sıkıntıların giderilmesini istedi.

KTÖS, özel eğitime ve rehberlik psikolojik danışmana ihtiyacı olan öğrencilerin ve okulların sorunlarının ertelenemeyecek duruma geldiğini ifade ederek, yeni eğitim dönemine eylemlerle başlamak istemediğini, bu yüzden bakanlığın 3 aylık yaz tatilini iyi değerlendirmesini istedi.

KTÖS Gönyeli İlkokulu önünde okul aile birliği ile birlikte basın açıklaması yaptı ve okuldaki altyapı ve öğretmen ile hademe eksikliğine dikkat çekti. Okul önünde; "Özel eğitim yasası nerede" yazılı pankart da açıldı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil burada yaptığı açıklamada, 2015-2016 öğretim yılının sonuna geldiklerini, eğitimdeki sorunların çözümü için bu dönemde hükümet değişikliklerinden adım atılamadığını ve sorunların büyüdüğünü anlattı.

670 öğrencisi olan Gönyeli İlkokulu’nda 25 civarında özel eğitime muhtaç çocuk olduğunu, okulun kapasitesinin zaten üzerinde bulunduğunu ve özel eğitimle ilgili öğretmen bulunmadığını ifade eden Elcil, bu durumun devlet için "utanç" olduğunu söyledi.

1465293229.jpg

Okulda öğretmen eksiklikleri yanında hademe eksikliği de bulunduğu ifade eden Elcil, yaz tatili süresince bu eksikliklerinin giderilmemesi durumunda mücadelenin süreceğini vurguladı.

Okul aile birliği başkanı Suat Suiçmez de, okuldaki özel eğitime muhtaç çocuklara eğitim verecek öğretmen eksikliği ve sıkıntılara işaret ederek, bakanlığı yeni döneme kadar bu eksiklikleri gidermesi için uyardıklarını vurguladı, eğitimin bir hak olduğunu ve bu hakkın çocuklardan alınmamasını istedi.

KTÖS'ün konuyla ilgili basın açıklamasını ise Mustafa Baybora okudu. Baybora, Gönyeli İlkokulu’nda en önemli konunun özel eğitime ve rehberlik psikolojik danışmanlık hizmetlerine olan ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Baybora, ülkede 114 özel eğitim öğretmeni ve 450 rehberlik psikolojik danışmanın işsiz olduğunu, bu gerçek ortada dururken okulların öğretmensiz bırakılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Baybora, Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirerek, okulların tatile gireceği bugünlerden bu uyarıyı yapmak için bir araya geldiklerini, bakanlığı ve hükümeti özellikle Gönyeli İlkokulu ile ilgili uyardıklarını kaydetti.