“Bisikletli Gönyeli” kampanyası kapsamında, Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktiviteler Merkezi’nin (SAM) düzenleyeceği eğitim Taçam Gökbörü öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bisiklet eğitimi, 10-12 yaş (velileri ile birlikte), 13-17 yaş ve 18 yaş üzeri olarak 3 farklı gruplara verilecek.

Pazartesi büyüklere, çarşamba günleri ise küçüklere yönelik olacak kurs 17:00-18:00 saatleri arasında yapılacak. Eğitimlerin ardından ise Cumartesi günleri parkur gezileri düzenlenecek.

Eğitmen Taçam Gökbörü, çocukların ve tüm bireylerin tek başlarına Gönyeli içerisinde güvenli bisiklet kullanımını amaçladıklarını söyledi. Gökbörü, “Eğitimlerimiz yanısıra bisiklet turları ve diğer aktivitelerle, Gönyeli'yi bilinçli bisiklet tutkunları için örnek bir merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Motorlu araç kullanıcılarının bisikletlilere karşı bilinçlendirilmesinin de amaçlandığını kaydeden Gökbörü, Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktivite Merkezi çatısı altında bir komite oluşturulduğunu ve 2 aylık eğitim süreci sonrasında bisiklet kullanıcılarının güvenliğinin artırılacağını belirtti.

Kayıt işlemleri ve daha fazla bilgi temini 05338253255 numaralı telefondan yapılabilir.