Gönyeli’deki ‘meydan savaşının’ sanıkları ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Gönyeli’de iki öğrenci grubu arasında meydana gelen kavga sonrası tutuklanan Bedirhan Atlahan, Hidayet Ahgün, Mevlüt Dal, Bilal Gönüllü, Selahattin Faruk Bozdağ, Zülhüf Karahuçal, Ayhan Doğan, Hüseyin Aslanoğlu ve İsmail Kardaş dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Gönyeli’de meydana gelen taşlı sopalı kavganın ardından tutuklanan zanlılar dün teminat talebi ile yeniden duruşmaya çıkarıldı. Polis,16 Aralık tarihinde iki grup arasında kavga çıktığını, grupların kavgada tahta sopa, parke taşlar ve demir çubuklarla birbirlerine saldırdıklarını kaydetti. Polis ekiplerinin kavgaya karışanları tespit etmek için geniş çaplı soruşturma başlattıklarını ve 9 zanlıyı olay yerinde tecavüzkâr aletlerle suçüstü yakaladıklarını belirtti. Polis, mahkemeye çıkarılarak haklarında bir gün süre ile tutukluluk alınan zanlıların davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıları “Kanunsuz topluluk” ve “Tecavüzkâr alet taşıma” suçlarından yargılanmak üzere yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün polise giderek imza atmaları şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.