Başkent Lefkoşa’nın Gönyeli bölgesinde iki grup arasında çıkan kavgada tutuklu sayısı 7’ye yükseldi.

Çıkan kavgada kullanılan silah henüz bulunamazken polis, olaya karışan Mehmet Tortuk ile Cihangir Tortuk’u da gözaltına aldı. 

Tutuklu bulunan zanlılar Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Eren Gönen, Ali Ömer Yayla ve önceki gün gözaltına alınan Tortuk kardeşler dün 3 gün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, olayda kullanılan silahın henüz bulunamadığını açıkladı.

Gönyeli’de 19 Mayıs gecesi saat 23.00 sıralarında Cihangir Tortuk, Mehmet Tortuk bir taraf, Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Eren Gönen, Ali Ömer Yayla bir taraf oldu kavga çıkardı. 

Aralarında husumet vardı…

Aralarında daha önce var olan husumetten dolayı çıkan kavgada havaya bir el ateş edildi. Kavgada Tortuk kardeşler, diğer zanlılar Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Eren Gönen, Ali Ömer Yayla tarafından tahta sopa, demir çubuk, kemer ile darp edildi.

Meydana gelen kavga olayı ile ilgili soruşturma başlatan polis, ilk etapta Eren Gönen, Ali Ömer Yayla bir gün sonra da Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler’i tutuklandı. 

Tortuk kardeşler de tutuklandı…

Tutuklanan zanlılar mahkemeye çıkarılarak haklarında tutuklama emri alınırken, yapılan soruşturmada karşı grubu darp ettikleri iddia edilen Tortuk kardeşler de önceki gün gözaltına alındı. Polis, haklarında başlatılan soruşturma devam eden ve tutuklu bulunan zanlılar Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Eren Gönen, Ali Ömer Yayla’yı ek süre talebi ile Tortuk kardeşleri de tutuklama talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.

Polis iki grubu ayrı ayrı duruşmaya çıkardı. İlk olarak duruşmaya çıkarılan Cihangir Tortuk ile Mehmet Tortuk aleyhinde darp suçlaması getirilirken zanlılar hakkında üç gün tutukluluk emri talep edildi. 

Ölümle tehdit ettiler…

Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı verilen zanlılar karşı grup tarafından ölümle tehdit edildiklerini söyledi.

Tortuk kardeşlerin ardından Kemal Getirmez, Yavuz Ayaz, Murat İkizler, Eren Gönen, Ali Ömer Yayla duruşmaya çıkarılarak haklarında 3 gün ek tutukluluk süresi alındı. Polis, olayda kullanılan silahın henüz bulunamadığını, alınacak ifadeler olduğunu ve araştırılması gereken şahıslar olduğunu belirtti.