Adana'da kendisini 'İyi niyetli hacker' olarak tanıtan lokanta işletmecisi 32 yaşındaki Doğukan Özkan, Facebook'un ardından Google'un da açığını bulduğunu öne sürdü.

FACEBOOK'TAKİ BÜYÜK AÇIĞI DA BULMUŞTU

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta arkadaş ekleme butonu olmadığı halde arkadaş ekleme açığını bulup düzelttirdiğini öne süren Doğukan Özkan, mesaj engeline rağmen mesaj atma açığını bularak Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in profilinden mesaj gönderdiğini anlattı.

"KİMSENİN KİŞİSEL BİLGİLERİ GÜVENDE DEĞİL"

Son olarak dünyaca ünlü internet ve yazılım şirketi Google'e ait 'inbox' isimli elektronik posta sisteminde on binlerce kişinin telefon, adres ve fotoğraflarına rahatlıkla ulaştığını öne süren süren Doğukan Özkan, "Gizli olmasına karşın bu bilgilere ben ulaşabiliyorsam, kimsenin kişisel bilgileri güvende değil" dedi. Bulduğunu öne sürdüğü açıkla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçınan Doğukan Özkan, "Google'in gizlilik sözleşmesine göre kimsenin kişisel bilgilerine başkasının ulaşması mümkün değil. Oysa ben, kişilerin telefon numarası, adresleri, doğum tarihleri, eğitim bilgileri ve profil resimlerine bile ulaşabiliyorum" diye konuştu.

"TÜM BİLGİLER VAR"

Sadece Google yetkililerine gizli bilgilere nasıl ulaştığını anlatmak istediğini söyleyen Özkan,"Kimsenin kişisel yazışmaları veya şifrelerine ulaşmadım. Yaptığım işlemle örneğin 'Doğukan' adındaki herkesin bilgilerini buldum. Aramayı detaylandırıp Adana'daki Doğukan ismindeki herkesi taradım ve onların listesine ayrıntılı bilgileriyle ulaştım. Çok kolaylıkla kişinin telefon numarası, gittiği okul, adres bilgileri, doğum tarihi ve kendi hakkında daha başka ne bilgi yazdıysa, o bilgiye doğrudan ulaşıyorum. Google kendi gizlilik sözleşmesini ihlal ediyor. Eğer Google bu açığı düzeltmez ise suç işlemiş olur. Kötü niyetli değilim, konusu suç olan bir şey yapmıyorum. Buradan Google yetkililerini uyarıyorum. Bu açığı kapatmak için lütfen harekete geçin. Ben bir vatandaş olarak bu uyarıyı yapıyorum" şeklinde konuştu.

GOOGLE 20 BİN DOLAR VERİYOR AMA...

Google tarafından bu açığı bulanlara yapılan 20 bin dolarlık ödemenin kendisini tatmin etmediğini belirten Özkan, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: " Google 'yapılması imkansız' dedi ve ben de o imkansızı başardım ve yaptım... Google'a kayıtlı olan herkesi kendi hesabıma aktardım. #Google açığını bulana en fazla 20 bin dolar ödeme yapıyor. Fakat ben 20 bin dolara bu açığın nasıl olduğunu söyleyecek kadar 'heyecanlı ve istekli' değilim. Benim bulduğum bu açık 20 bin dolardan çok çok daha ötesi... Ben 20 milyon dolar istiyorum. Bu iş bu miktardan da çok daha fazlası aslında ama benim amacım 'para' değil. Olayın aslında ne kadar büyük olduğuna dikkat çekmek için ve bu olayın ses getirmesi için bu parayı talep ettim. Dünyada bir ilke imza attım ve adımı tarih yazacak. İşte bu paha biçilemez."