Polis Genel Müdürü Vekili Gürler, Yeni Bakış’ın 2006 yılında Pile köyüne düzenlenen sınır ötesi operasyonla ilgili detayların tarafına açıklanması yönünde yaptığı resmi dilekçeyi almış olmasına rağmen, gerekli açıklamayı yapmamak için zamana oynuyor.

Polis Genel Müdürlüğü görevine 16 aydır vekalet eden Pervin Gürler’in, 2006 yılında Pile köyüne düzenlenen sınır ötesi operasyonun detaylarını gizlemesi akıllarda soru işaretleri yarattı. Yeni Bakış’ın Pile köyünde ikamet eden Kıbrıslı Türk bir işadamına yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyonun detaylarını, nedenlerini, kimlerin emriyle yapıldığını ve operasyonda emare olarak alınan eşyaların akıbetini öğrenmek için Polis Genel Müdürlüğü’ne 6 Mayıs tarihinde yaptığı başvuru hala cevaplandırılmadı.

13 Mayıs tarihli ve Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler imzasıyla Yeni Bakış’a ulaştırılan bir bilgilendirme yazısında, “6 Mayıs 2015 tarihli  dilekçenizde bahse konu mesele ile ilgili olarak, ilgili birimlerimizden rapor talep edilmiştir. Sonuç bilahare tarafınıza iletilecektir" ibareleri kullanıldı.

Soru işaretleri var

Yeni Bakış'ın taleplerine yönelik raporun  ne zaman veya ne kadar sürede hazırlanacağına yönelik net bir açıklama yapılmazken, söz konusu sınır ötesi operasyonun yapıldığı dönemde Pervin Gürler’in Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amiri olmasının çekince yaratabileceği dikkatleri çekiyor. Operasyonda Pile köyünden kaçırılan Kıbrıslı Türk işadamının insanlık dışı muamelelere maruz kaldığı iddia edilirken,  operasyonun detaylarının açıklanması için Pervin Gürler'in görev süresinin dolmasının veya emekliye ayrılmasının mı beklendiği yönünde soru işaretleri oluşuyor.  Yeni Bakış’ın dilekçesinin, bilgilendirilme yazısındaki ‘bilahare’ ibaresinden de anlaşılacağı üzere ne zaman yanıtlanacağı bilinmezken, Gürler’in bundan sonraki tavrı merak konusu haline geldi.

Kaynak: Yeni Bakış