Görme engelli bürokrat Kenan Önalan öncülüğünde dört kişilik görme engelli grup, atlı safari heyecanı yaşadı.

Görme engellilere örnek olarak çeşitli aktivitelere öncülük yapan ilk görme engelli bürokrat Kenan Önalan, engellilerin bir ilk yaşamalarına liderlik yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Bakan Müşaviri Önalan'a safari macerasında Türkiye Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Musa Beydoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Sosyolog Ali Yağdıran ve avukat Mücahit Hüseyin Uslu eşlik etti. Akyurt'taki at çiftliğinde bir araya gelen grup, yaklaşık 1 saatlik at gezintisi yaptı. Görmemelerine rağmen atla kurdukları bağ ve sesle at safarisi yapan grup, eğlenceli dakikalar yaşadı.

Görme engelli bürokrat Kenan Önalan, keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, "Görmeyen arkadaşlarla bugün atla keyifli bir süreç yaşadık. Biz şunu göstermeye çalışıyoruz; toplumda görme engelliler ya da engelliler bir şey yapamaz algısı var. Biz bu algıyı kırmaya çalışıyoruz. Biz görmeyenler, imkan verildiği zaman çok güzel şeyler yapabiliriz. Ata bineriz, rafting yaparız, dalış yaparız, paraşütle de atlarız" dedi.

"GÖRMEMEK KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL, GÖRMEMEK HAYATI FARKLI YAŞAMAK"

İlk görme engelli dalgıç olduğunu da hatırlatan Önalan, "1998 yılında tüplü bir dalış yaptım. Benden sonra binlerce görmeyen daldı. Bizler örnekleri artırırsak, toplum da değişmeye başlıyor. Görmemek kötü bir şey değil, görmemek hayatı farklı yaşamak. Ata bindik. Ben önümü görmedim. Ama sesle gayet iyi komutlarla gayet keyifli bir şekilde sürdük" diye konuştu.

"BÜTÜN MESELE CESARETTİR"

Önalan, bu tür etkinliklere devam edeceklerini vurgulayarak, "Geçenlerde rafting yaptık, dart yaptık, deniz paraşütü yaptık. İmkan verilirse çok şey yaparız. Türkiye görmeyle ilgili mevzuatlar gayet iyi mevzuatlar. Ama toplumun uygulaması çok yavaş oluyor. Toplumun engelliye bakış açısını değiştirdiğimiz zaman bu kanunlar, mevzuatlar daha rahat uygulanacaktır. Toplumu da hazırlamanız gerekiyor. Bütün mesele cesarettir. Cesur olurlarsa birçok engeli aşacaklardır. Cesur olmak, birçok başarıyı size getirecektir" ifadelerini kullandı.

Görme engellilere atlı safari

Görme engellilere atlı safari