Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "merhamet" vurgusu yaparak, "Eğitim sistemimizin içine o "merhameti" getirmeliyiz. Bir merhamet seferberliği başlatmalıyız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi'nin 2015-2016 faaliyet döneminin açılışında konuştu. Görmez, 11 Eylül saldırısı sonrası Müslüman olan bir gencin hikayesini anlatarak, saldırı sonrası bu gencin İslam'ın ne olduğunu araştırdığını ve internetten İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an'ı Kerim'i okuduğunu ifade etti. Kendisine, bu gencin Kur'an'ın ilk cümlesi olan "Bismillahirrahmanirrahim'den çok etkilendiğini söylediğini belirten Görmez, yine bu gencin okuduğu sürelerin anlamından çok etkilendiğini dile getirdi.

İslam medeniyetinin insan maliyetinin 450 kişi olduğunu belirten Görmez, "Yani, bizim kitaplarda okuduğumuz Bedir, Hendek savaşı gibi savaşlar tarihi gibi gösterdiğimiz Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) hayatı var ya o muhteşem medeniyetin insan maliyeti 450 kişidir, iki taraftan ölen insan sayısı. Bugün günde, Müslümanlar yaklaşık bin tane Müslümanı öldürüyor. Biz, şefkati ve merhameti kaybettik. Bugün, yeniden merhametle tanışma zamanıdır. bugün, kalplerimizi o akılla yeniden buluşturmanın yollarını aramalıyız" şeklinde konuştu.

"Eğitim sistemimizin içerisinde herhalde merhamet diye üniteleri yoktur çocuklarımızın" diyen Görmez, "Eğitim sistemimizin içinde o "merhameti" getirmeliyiz. Bir merhamet seferberliği başlatmalıyız. Merhamet yılları ilan etmeliyiz. Bizim merhametimiz, hukuku ve adaleti tanımayan merhamet değildir. Bizim merhametimiz aynı zamanda, hukuku da adaleti de önceleyen ve bazen de hukukun da hani hukukun üstünlüğü" diyorlar ya aslında hukukun da üstünde bir şey vardır, varsa o da merhamettir" ifadelerini kullandı.