Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Görneç-Alevkayası yolunun yapımına ilişkin sözleşmenin Bakan Kemal Dürüst’ün de katıldığı törenle imzalandığını bildirdi.

Açıklamaya göre, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa ile ihaleyi kazanan Tarmaç Asfalt Beton İnşaat Direktörü Ali Tosun arasında imzalanan sözleşme uyarınca 5.5 km’lik yol KDV hariç 1 milyon 244 bin TL’ye yapılacak.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst konuyla ilgili açıklamasında, yolun Mesarya ile Girne sahilleri arasında köprü vazifesi göreceğini kaydetti.

Dürüst, yıl sonu ile 2017 yılının ilk aylarının ülke genelinde yol projelerinin hayat bulacağı bir dönem olacağını da söyledi.

Kısa süre önce sözleşmesi imzalanan Boğaz-Gönyeli yoluna bayramdan sonra başlanacağını söyleyen Dürüst, yol üzerinde bisiklet yolu yapımı için de yakında teknik çalışma başlatılacağını kaydetti.

Dürüst, çok yakında Gönyeli çemberinin taslağıyla ilgili proje tanıtımının da yapılacağını, Gönyeli-Girne yolu üzerinde asfalt yenileme çalışması olacağını, İskele-Çayırova yolunun altyapı çalışmasının devam ettiğini, ayrıca Güzelyurt-Lefke yolunda sona gelindiğini bildirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst, bu haftaki Bakanlar Kurulu toplantısında ödenmemiş istimlak paralarının kararının alınacağını da kaydetti.