TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, "İş dünyası olarak siyasilerimizin uzlaşma kültürüyle ülkemizin önünü açacak, bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentilerimiz var" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de katıldı. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Symes, TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak bugün ve yarın üç siyasi parti lideriyle görüşmek için Ankara'da olduklarını belirterek, "Biz TÜSİAD olarak hem seçimden sonra parti liderlerini kutlamak, son derece Türkiye için olumlu seçim gerçekleştirdik. Burada kendilerinin gösterdiği hassasiyet için tüm partilerimizi kutluyoruz. Ardından bu parlamentodaki seçime katılma oranı konusunda son derece olumlu görüşlerimizi bildirdik. Parlamentonun yüzde 95 gibi katılımcı bir güçle ortaya çıkmış olmasından duyduğumuz memnuniyeti kendilerine bildirdik. Buradan mutlaka hızla uzlaşan bir hükümetin kurulması yönündeki iş dünyasının talebini bildirdik. İş dünyasının taleplerini de demokratikleşme, kalkınma başlıkları ve yatırım ortamı, sürdürülebilir büyüme etrafında öncelikleri kendileriyle paylaştık. Toplantılar sonunda yarın Ankara'dan ayrılmadan daha kapsamlı değerlendirmeler yapacağım" diye konuştu.

"BİZ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ OLARAK AÇIKÇASI BİR HÜKÜMET FORMASYONU İÇİN KESİNLİKLE BURADA DEĞİLİZ"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Symes, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şunu bilmenizi isterim; iş dünyası olarak siyasilerimizin uzlaşma kültürüyle ülkemizin önünü açacak, bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentilerimiz var. Burada iş dünyasının ihtiyacı acil Türkiye'de hızla bir hükümetin kurulup ve reform acendasına ve ekonomideki konulara hızla dönmek konusunda da kendileriyle fikir alışverişi yaptık. Bu fikir alışverişini saat 4'te MHP ile, yarın da Başbakanımız ve AKP'nin Genel Başkanı Davutoğlu ile birlikte tamamlayacağız. HDP'nin bölgede ziyaretleri var. Kendileriyle de önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bir şeyin altını önemle çizmek isterim; biz bir sivil toplum örgütü olarak açıkçası bir hükümet formasyonu için kesinlikle burada değiliz. Tam aksine iş dünyasının hükümetten beklentilerini olabildiğince en güçlü sesle liderlerimizle paylaşarak onlara hızla bu gündeme odaklanmalarını ifade etmek üzere geldik."

Gazetecilerin sorularını cevaplamayan Symes, yarın bütün görüşmelerin ardından soruları cevaplayacaklarını ifade etti.