Suna ERDEN 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın önceki gün gerçekleştirdiği görüşme ve görüşme sonrası ‘2015 yılının çözüm yılı olmasını istediklerine’ dair ortak açıklamaları halkı memnun etti. Star Kıbrıs’a konuşan vatandaşlar, Erdoğan ve Akıncı’nın aynı fikir çerçevesinde açıklama yapmasının uzlaşıyı gösterdiğini, bunun memnun edici bir gelişme olduğunu dile getirdi. 

Hüsrev Toka, “ortak mesaj çok önemli” 

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın görüşme sonrası verdiği mesajı olumlu buluyorum. Biz Kıbrıs halkı olarak artık bir çözüm olmasını istiyoruz.2015 yılının çözüm yılı olmasını dilediklerini açıkladılar. Umarım liderlerin de bu olumlu yaklaşımları sayesinde bir sonuç elde edilir.” 

Ahmet Şahin, “umarım görüşmelere olumlu yansır 

“Erdoğan ile Akıncı’nın görüşmesi, görüşme sonucunda ortak fikirlerini beyan etmesi doğru bir yaklaşım. Bana göre 2015 yılında çözüm olursa olur eğer olmazsa bundan sonra çok zor olur.Türkiye2de çözüm istediğini açıklaması umarım görüşmelere olumlu yansır. Biz 40 yıldır süren bu sorunun bir çözüme kavuşmasını bekliyoruz.” 

Süleyman Varyemez, “İnanmasam da istiyorum” 

“İki liderin görüşmesi,2015 yılında çözüm beklentisine dair aynı fikirleri ortaya koymaları çok olumlu olsa de ben bir çözüm olacağına inanmıyorum. Çözüm olmasını çok istesem de beşikten mezara süren bu davanın bir sonuca ulaşacağını düşünmüyorum. Bunun dışında Türkiye ile KKTC cumhurbaşkanının görüşmesi, ilişkilerin iyi tutulmasını da doğru buluyorum.” 

Ergül Müderrisoğlu, “Değişime olumlu katkı” 

“Görüşme sonrası ortak bir beyanda bulunmaları aynı şeyi yani çözümü istediklerini gösterir. Türkiye’nin de olumlu katkısı ile Kıbrıs sorununda bir gelişme olacağına inanıyorum. Ayrıca seçilmiş cumhurbaşkanımı Akıncı’ya da bu konuda güvenimiz tam. Zaten bir değişim olması için onu seçtik ve umarım beklentimiz gerçekleşir.” 

İbrahim Üstüner, “Türkiye-KKTC işbirliği bizi mutlu eder” 

“Türkiye ile KKTC’nin birlikte olması, anlaşması Kıbrıs Türk Halkını da mutlu eder. Görüşme sonrası Erdoğan’ında Akıncı’nın da 2015 yılında çözüm olmasını istediklerine dair ortak açıklaması da uzlaşı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Türkiye’nin de desteği ile Kıbrıs’ta bir çözümün güzel günlerin olacağına inanıyorum.” 

Zülfikar Öznur, “Çözüm istemeleri güzel gelişme” 

“Erdoğan ile Akıncı’nın önce sürtüşmesi ardından görüşmeleri ve sonrasında aynı fikirleri açıklamaları ortak noktada uzlaşıya vardıklarını gösteriyor. Çözüm olmasını istediklerini dair ortak açıklamalarını olumlu ve güzel bir gelişme olarak görüyorum.” 

Faik Altınkaya, “Uzlaşı iyi oldu” 

“Görüşmeden çok görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada aynı fikir üzerinden uzlaşıya varmaları, Kıbrıs’ta bir çözümü dilemeleri çok güzel bir adım oldu. İleriki günlerde Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yapılacak görüşmelerde Türkiye’nin de desteği ile bir sonuca varılacağını umuyorum.”