Suna ERDEN 

Başkent Lefkoşa’nın göbeğinde faaliyet gösteren bazı büfelerin sağlık koşullarının yetersiz olduğu, işletme izinlerinin bulunmadığı ve çalışanların ise sağlık karnesinin olmadığı ortaya çıktı.Mücahitler Parkı içerisindeki büfelerde Lefkoşa Türk Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılan denetim sonucu yiyecek, içecek satan bu yerlerde yasal gerekliliklerin hiçbirine uyulmadığı tespit edildi.Park içerisinde faaliyet gösteren üç büfe mühürlenirken,işletme sahipleri, bayram üstü büfelerin kapatılmasına isyan ederek, en çok iş yapacakları zamanda işyerlerinin kapatılmasının siyasi olduğunu savundu. 

BÜFELER NE YASA TANIDI NE DE SAĞLIK 

Girne Kapısı- Mücahitler Parkı içerisinde özellikle yabancıların uğrak yeri olan bölgede faaliyet gösteren büfeler dün Lefkoşa Türk belediyesi Zabıta ekipleri tarafından denetlendi.İlk denetim kebap dürüm, çorba, çiğ köfte türü yemek satışı yapan büfede gerçekleştirildi. Kontrolde büfenin mutfağının hijyen açısından kötü olduğu, çalışanlarının sağlık karnelerinin bulunmadığı ve ayrıca işyerinin işletme izninin bulunmadığı tespit edildi. Zabıta ekipleri tarafından mühürlenen bu büfenin ardından sıra yanındaki diğer büfeye geldi. Mücahitler Parkı’nın içerisindeki ikinci büfede yapılan kontrolde ise yine işyerinin izninin olmadığı, sağlık karnesi bulunmadığı ve mutfak kısmının hijyen açısından kötü olduğu tespit edildi. Yine parkın içerisindeki üçüncü büfenin de yasal hiçbir gerekliliğe uymadığı ve sağlık açısından riskli olduğu belirlendi. Zabıta ekipleri kontroller sonucu üç büfeyi yasal yükümlülüklerini yerine getirinceye kadar mühürledi. 

BAYRAM ÜSTÜ MÜHÜRE İSYAN 

Yıllardır Mücahitler Parkı içerisinde faaliyet gösteren üç büfenin yasaların ön gördüğü şartların hiç birine uymadığı halde çalışıyor olması soru işaretlerine neden olurken, büfelerin kapatılması üzerine zabıta ekipleri ile işletme sahipleri arasından tartışma yaşandı. İşletme sahipleri, bayram üstü büfelerin kapatılmasına isyan ederek, en çok iş yapacakları zamanda işyerlerinin kapatılmasının siyasi olduğunu savundu.