Girne ilk muhalefet milletvekili, Kurucu Meclis Üyelerinden, Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın en uzun süre  yönetim kurulu başkanlığına seçilmiş, Ziya Rızkı Vakfı’nın ve Limasol Sigorta’nın kurucusu, iyi insan Avukat Gözel Halim ölümünün ikinci yıldönümünde kabri başında anıldı.

Girne, Karaoğlanoğlu mezarlığında düzenlenen anma törenine Limasol Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, yönetim kurulu üyeleri, genel müdür, genel müdür yardımcıları, şube  ve birim müdürlerinin yanı sıra banka çalışanları, Limasol Sigorta müdürü, Birtan Asker, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, TDP Genel Başkanı Ceman Özyiğit, Girne Barosu eski başkanı Buğra Akter,  iş dünyasından saygıdeğer, Işın Ramadan Cemil, Niyazi Aydeniz, Ünal Çağıner, pek çok avukat, Ziya Rızkı Vakfı Başkanı, Dr. Ceyhun Birinci, Leymosun Derneklerinin temsilcileri, dostları, sevenleri ve ailesi hazır bulundu.

Anma töreninin açılış konuşmasını yapan Av.Batuhan Halim, babasının sevgi dolu, mutluluğu ön plana çıkartan biri olduğunu anımsattı. Babasının kendilerine insanı sevgisini,  adalet duygusunu öğrettiğini ve hayatın  doyasıya yaşanması gerektiğini öğütlediğini ifade etti.

ARKADAŞLARI ve AİLESİ O’NU ANLATTI

İlk konuşmayı Gözel Halim’in kızı, iletişim uzmanı İpek Halim yaptı;

İpek babasının, bankacı, kooperatifçi, sigortacı, politikacı ve hukukçu kimliğine vurgu yapıp, Gözel Halim’in adaletli, cesaretli daha da önemlisi cesaretlendirici, neşeli, yardım sever ve en önemlisi insan sevgisi ile dolu olduğunu belirtti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğitler; Gözel Halim’in özverili, yardımsever, demokrat birisi olduğunu ve O’nun ilkelerini yaşatmayı görev olarak benimsediklerini söyledi.

Girne Belediye Başkanı; Nidai Güngördü; Gözel Halim’i çok uzun bir süre önce tanıdığını ve Gözel Halim’in insana değer verdiğini, sakin bir yapısı olduğunu ve kendisine birçok değerli öğütler verdiğini belirtti.

Limasol Türk Kooperatif Bankası YK Başkanı Hüseyin Kemaler de, Gözel Halim’in iyi bir insan olduğunu, onunla çalıştıkları süre boyunca Gözel Halim’den çok değerli ilkeler öğrendiğini ve O’nu bir abi olarak andığını belirtti. 

Törende arkadaşlarının Gözel Halim ile olan anılarını anlatmasının yanı sıra , “Gözel Halim İyi İnsan Vakfı’nın” kurulma hazırlıklarının devam ettiği belirtildi.  Gözel Halim’in en önemli öğretilerinden, yardım et ve sev ilkelerinin anımsatılmasının ardından tören alkışlarla tamamlandı.

Kaynak: HK Ajans