Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'le mücadele amacıyla ABD ve koalisyon güçlerine açtığı İncirlik Üssünde rutin uçuşların dışında hareketlilik yaşanmıyor.

ABD'nin öncülüğünde, sınır ötesindeki IŞİD'le mücadele eden koalisyona ait uçakların, bölgeye yakın olduğu için İncirlik Üssü'nü kullanması için bir süredir Türkiye ile ABD arasında görüşmeler sürüyordu. İncirlik Üssü'nün kullanılması yönünde 7-8 Temmuz'da Ankara'da yapılan toplantılarda mutabakata varılarak Bakanlar Kurulu Kararı olarak imzaya açıldı.

Anlaşmanın sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, önceki gün telefonda görüştü. Suriye sınırında radikal İslamcı örgütleri hedef alan ve İncirlik Hava Üssü'nün de kullanılmasını içeren Türkiye-ABD ve ABD liderliğindeki koalisyon güçleriyle birlikte ortak hareket etme eylem planının hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Bugün ise sabah saatlerinden itibaren gözlerin çevrildiği İncirlik Üssü'nde rutin uçuşların devam ettiği gözlendi. ABD'ye ait jetler aralıklarla İncirlik Hava Üssü'nden havalanıyor. Bazı kargo uçaklarının ise üsse lojistik sağladığı görüldü.