Devrim Demir

Lapta Huzurevi’nde kalan yaşlılar Kurban Bayramı’nın sevincini bir başka yaşıyorlar. Kimi çocuklar gibi şen, kimi yakınlarından ayrı olması nedeniyle hüzünlü olduğu gözlenen yaşlılara göre, hayat tadına doyulamayacak kadar kısa.

Gülen yüzleri ile bayramın her yaşta güzel olduğunu ifade eden yaşlılarımız, “Ömrümüzün son baharını yaşıyoruz, ama insan 100 yaşına da gelse hayata doyamıyor. Her bayramda, çocukluğumuzun bayramlarını hatırlıyor, her yeni yılda ömrümüzden bir yıl daha geçmesinin hüznünü yaşıyoruz” dedi.

Yalnız kalanlar yanında, odalarını eş ve yakınları ya da huzurevinde edindiği arkadaşlarıyla paylaşan yaşlılar, tatil sitesini andıran huzurevindeki küçük evlerinin bahçesinde ya da birbirleriyle sohbet ederek bayramı bekliyor.

Ziyaretçilerini dört gözle bekliyorlar 
Doktoru, hemşiresi, aşçısı, fizyoterapisti, diyetisyeni ve bakıcılarıyla tüm ihtiyaçları giderilerek çeşitli sosyal etkinliklerle mutlu bir yaşam süren yaşlılara, en büyük sevinci, kapılarını çalan ziyaretçiler yaşatıyor.

Huzurevi yaşlıları 4 gün kutlanacak bayram boyunca dört gözle ziyaretçilerini bekliyor.

Yaşlılar ne dedi?

Ferpir Kırar: Bir zamanlar bayramların tadı tuzu vardı. Neşe sevinç vardı, insanlar artık çok inceldi. Bayramlar sadece tatil için kullanılıyor. Yine de eski bayramları unutmayan herkesin bayramı kutlu olsun.

Ramazan Öztorun: Sevgiyi bilen insanlara her gün bayram, herkesin bayramı kutlu olsun.

Aktan Önel: Eskiden bayramlar daha güzeldi, hep arıyoruz zaman geçtikçe eskileri. Bizde huzurevi yaşlıları olarak bu bayram ziyaretçileri bekliyoruz herkesin bayramı kutlu olsun.

Vecihe Kurtman: Bayram geldi diye bir sevinç yok içimde, eskiden daha güzeldi bayramlar o zaman mutlu oluyorduk. Artık bayramlar sıradan bir tatil, herkesin bayramı kutlu olsun.

Şükran Saruhan: Lapta Huzurevinde çok mutluyum, biz burada en güzel bayram yeni yılları yaşarız. Herkesi çok seviyorum, bizi burada çok mutlu ediyorlar. Kardeşlerimi de çok seviyorum, onları bekliyorum bayramda. Herkesin bayramı kutlu olsun.   

Mustafa Dede: Bayramda tüm sevdiklerimizi bizi görmeye bekliyorum, herkesin bayramı kutlu olsun.