Nadire Bahadi

Yenikent ağıllar bölgesinde bulunan mandırasında 25 yıl önce ekip bakımını yaptığı ağaçlarının hunharca budandığı görerek şok olan Vural Atamtürk, isyan etti. Çok sayıda çam ve selvi ağacının gelişi güzel budandığı iddia eden Atamtürk sorumlular hakkında polise şikayette bulundu. Atamtürk, ağaçların elektrik tellerine değdiği gerekçesi ile budandığını söyleyen Atamtürk, budama değil katliam yapıldığını savundu.

“Budama adı altında katliam”

Yenikent ağıllar bölgesinde 25 yıldan buyana hayvancılık yapan Vural Atamtürk önceki gün mandırasına gittiği zaman yaşadığı şoku Havadis’e anlattı. Mandıra sınırı boyunca çevrelenen ağaçların gelişi güzel budandığını söyleyen Atamtürk, kesilen dalların ise mandıra sınırına çekilmiş tellerin üzerine bırakılarak hasar verildiğini kaydetti. Budamayı kimin yaptığı ile ilgili komşularından bilgi edinen Atamtürk ağaçların elektrik tellerine değdiği gerekçesi ile Elektrik Kurumu personeli tarafından budandığını öğrendiğini söyledi. “Budama adı altında yıllardır gözüm gibi baktığım ağaçları katlettiler” diyen Atamtürk, “budama değil katliam yaptılar” yorumunda bulundu.

agac-2-001.jpg

“Hasarımı kim karşılayacak”?

Budanan ağaçların kesilen dallarının mandırayı çevreleyen tellerin üzerine düşmesi nedeni ile tellerin ezildiğini söyleyen Atamtürk, ağaçlara yapılan işlem nedeni ile zarara uğratıldığını söyledi. Atamtürk oluşan hasar nedeni ile polise şikayette bulundu. Polis Vural Atamtürk’ün ifadesini alırken, zarar ile ilgili tutanak tuttu. Kendisine haber verilmeden ağaçlarının gelişi güzel budanması nedeni ile şikayetçi olduğunu dile getiren Atamtürk, şikayetini hem Elektrik Kurumu hem de Orman Dairesi yetkilerine aktaracağını ifade etti.