Duygu Alan

Lefkoşa’da 8 Ekim 206 tarihinde saat 23.00 raddelerinde Şht. Mustafa Ruso Caddesi’nde meydana gelen trafik kazasında, yaya olarak yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışırken, TJB 485 plakalı Taxi’nin çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 19 yaşındaki Muhammed Yusuf Ergündüz’ün cenazesi Türkiye’ye gönderildi.

Muhammed Yusuf Ergündüz’e çarparak ölümüne neden olmak suçundan tutuklanan TJB 485 plakalı Taxi sürücüsü Rıfat Gözübüyük ise teminat maksatlı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Oranlı: Zanlı alkolün etkisinde değildi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube’de görevli polis çavuşu Halil Oranlı mahkemede verdiği ifadede, zanlı Rıfat Gözübüyük’ün 8 Ekim tarihinde saat 23.00 raddelerinde Lefkoşa’da Şht. Mustafa Ruso Caddesinde TJB 485 plakalı Taxi aracı ile soldan ikinci şerit içerisinde Lefkoşa şehir merkezine doğru dikkatsiz bir şekilde seyrettiğini söyledi.

Oranlı, zanlının yolun solunda bulunan Han Market önlerine geldiğinde, o esnada seyir istikametine göre yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan 19 yaşındaki Muhammet Yusuf Ergündüz’e çarparak ağır yaralanmasına sebep olduğunu belirtti.

Polis,  kazanın akabinde ağır şekilde yaralanan yayanın kaldırılmış olduğu Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil serviste yapılan ilk yardım tedavisinden sonra yoğun bakım ünitesinde müşahede altına alındığını ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 9 Ekim tarihinde saat yaşamını yitirdiğini belirtti.

Oranlı, kanında uyuşturucu ve alkol bulunup bulunmadığının tespitinin yapılması için Muhammed Yusuf Ergündüz’den kan örneği alındığını ancak tetkiklerin halen neticelenmediğini söyledi.

Zanlı Rıfat Gözübüyük’e de alkol testi yapıldığını kaydeden Oranlı, Gözübüyük’ün olay gecesi alkollü olmadığının tespit edildiğini belirtti.

Soruşturma tamamlandı

Polis çavuşu Halil Oranlı, yapılan otopsisinin arından defnedilmek üzere Muhammed Yusuf Ergündüz’ün cenazesinin memleketine götürüldüğünü zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın ise tamamlandığını kaydetti.

Oranlı, zanlı Rıfat Gözübüyük’ün mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Sürüş ehliyetine el konuldu

Mahkeme zanlı Rıfat Gözübüyük’ün tüm seyahat belgelerine el konularak yurtdışına çıkışı yasakladı. Zanlının 20 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL’lik kefil kefaleti senedi imzalaması ve 2 hafta bir en yakın polis karakolunda isbat-ı vücut yapması koşulu ile yargılanıncaya kadar serbest kalmasına emir verdi.

Mahkeme ayrıca dava sonuçlanıncaya kadar zanlının sürüş ehliyetine el konulmasına emir verdi.