Suna Erden

Lefkoşa’da 20 Şubat tarihinde iki araç ve bir motosikletin karıştığı kazada ağır yaralanarak yaşamını yitiren motosiklet sürücüsü 27 yaşındaki Cuma Mağusalı’nın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili yargı süreci başladı. Yönetimindeki araçla Mağusalı’nın motosikletine çarparak kazaya neden olan 47 yaşındaki Oya Göz, dün davanın ön duruşma tarihinin belirlenmesi amacı ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Ölümlü kazanın ön duruşmaları için 11 Kasım tarihi belirlenirken, genç yaşta yaşamını yitiren Mağusalı’nın arkadaşları Lefkoşa Mahkemesi avlusunda toplandı. 

ARKADAŞLARI PANKART AÇTI 

Arkadaşları, davanın takipçisi olacaklarını ifade ederken, “Cuma’mız sen hep kalbimizdesin… Seni asla unutmayacağız” yazılı pankart açtı. Sanığın mahkemeden götürülmesinin ardından Mağusalı’nın arkadaşları da olaysız dağıldı. 

DİKKATSİZLİK CANA MAL OLMUŞTU 

Kaza, saat 14.15 sıralarında Oya Göz’ün yönetimindeki HC 735 plakalı araç ile Gönyeli’de Defne Sokak üzerinden Belediye Bulvarı’na dikkatsizce giriş yapması ve o esnada bulvar üzerinde Lefkoşa istikametinden Gönyeli’ye doğru seyreden Cuma Mağusalı’nın yönetimindeki MD 014 plakalı motosiklete çarpması, savrulan motosikletin, o sırada Gönyeli’den Lefkoşa’ya doğru gelmekte olan Süleyman Yılmaz’ın yönetimindeki EN 382 plakalı araçla yüz yüze çarpışması sonucu meydana gelmişti. Kazada ağır yaralanan Cuma Mağusalı, ambulansla kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.