Devrim DEMİR

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Ayşe Göksu, 29 Ocak tarihinde tedavi gördüğü Ankarada’ki hastanede hayatını kaybetti. Ayşe Göksu’nun ani ölümü ile birlikte ailesi ve sevenleri büyük üzüntüye boğuldu. Göksu’nun Türkiye’de 2 yıldır öğretmenlik yaparken, yaklaşık 1 yıl önce evlendiği öğrenildi. .

29 Ocak tarihinde hayatını kaybeden genç öğretmenin cenazesi Cumartesi günü KKTC’ye gelirken, dün çok sevdiği köyü Minareliköy’de toprağa verildi.

Ayşe Göksu Minareliköy Camiinde kılınan öğle namazının ardından, ailesi ve arkadaşları tarafından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hasta olduğunu bilmiyordu

Havadis’in Ayşe Göksu’nun yakın arkadaşlarından elde ettiği bilgilere göre, öğretmenlik bölümünü bitiren Göksu’nun 3 yıl öncesine kadar Ercan Havalimanı’nda satış elemanlığı yaptığı ve 2 yıl önce mesleği olan öğretmenliği yapmak için Türkiye’ye gittiği öğrenildi.

Arkadaşları Göksu’nun hayat dolu ve sağlıklı olduğunu ifade ederek, her hangi bir sağlık sorununun olmadığını belirtti.

1 yıl önce öğrendi geç kaldı

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 yıl önce evlenen Ayşe öğretmenin hastalığını, evlendikten sonra öğrendi. Ankara’da özel bir hastanede tedavi görmeye başlayan Göksu, çok sevdiği mesleği öğretmenliğini de 1 yıldır yapamadığı söylendi. 

Uzun zamandır tedavi gören Ayşe Göksu’nun hastalığının vücuduna yayılması ile birlikte Cuma günü yaşamını kaybetti.

Gözyaşları sel oldu

Dün öğle namazının ardından, Minareliköy’de toprağa verilen Ayşe öğretmenin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. 4 çocuklarından en büyüğü olan kızlarını kaybetmenin acısını yaşayan anne Perin Aynur Göksu, güçlükle taziye kabul ederken, baba Mehmet Göksu sevenlerinin yardımı ile kızının cenazesinde ayakta durabildi.