Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, mayıs ayında 10 gram 247 miligram Bonzai ile suçüstü yakalanan Olayiwola Tunde Onafisa hakkındaki kararını dün açıkladı.

Devrim DEMİR

Mahkeme “Uyuşturucu ithal ve tasarruf” suçundan 1 Haziran’dan bu yana Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Olayiwola Tunde Onafisa’yı 10 ay hapislik cezasına mahkum etti.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Ömer Güran okudu.

Suçüstü yakalanmıştı

Kararı okuyan Ömer Güran, sanık Olayiwola Tunde Onafisa’nın mayıs ayında Lefke’de eşi ile birlikte kaldığı evde yapılan operasyonda, yaklaşık 10 gram 247 miligram Bonzai türü uyuşturucu madde ile yakalandığını anımsattı.
Mahkeme başkanı Ömer Güran, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı.

10 ay hapse mahkum edildi

Sanığa ceza takdir ederken kişisel durumunun etraflıca izlendiğini söyleyen Güran, “Sanığa ceza takdir ederken, aleyhine ve lehine olan her şeyi dikkate aldık” verilecek en uygun cezanın hapislik olduğuna vurgu yapan Güran, sanık Olayiwola Tunde Onafisa’nın 10 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.