Milli Eğitim Bakanlığı, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda sürdürdüğü grevi kaldırdığını, yarından itibaren bu okulda derslerin eksiksiz şekilde devam edeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, grevin okul idaresinin Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki ders programı düzenlenmesiyle sona erdiği, söz konusu düzenlemenin Milli Eğitim Bakanlığı denetmenlerinin raporu doğrultusunda yapıldığı kaydedildi. 

Açıklamada, bir süreden beri KTÖS yetkililerinin, okul idaresinin ve velilerin Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile gerçekleştirilen toplantılara katıldığına da işaret edilerek, tarafların bugün yine bir araya geldiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv konuyla ilgili açıklamasında, KTÖS ve velilerle gerçekleştirdikleri görüşmelerin temelinde iyi niyet ve kaliteli eğitim olduğunu belirterek, bunun neticesinde uzlaşıya varıldığını ve grevin bugün KTÖS tarafından kaldırılma noktasına geldiğini belirtti.

Ataöv grev nedeniyle aksayan derslerin, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla giderileceğini de belirtti.

Rauf Ataöv, yapılan düzenlemelerin devamlılığının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanacağını belirterek, taraflara görüşmelerdeki iyi niyetli tutumlarından ötürü teşekkür etti.

KTÖS Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaklaşık 1 aydır grev yapıyor, sendikanın uyarı grevi bir haftayı aşkın süredir aralıksız şekilde devam ediyordu.