Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Gelir ve Vergi Dairesi Şubesi’ndeki Motorlu Araçlar ve Ehliyet bölümlerinde personel yetersizliği iddia edilerek geçtiğimiz Pazartesi günü Kamu-Sen tarafından başlatılan süresiz grev vatandaşı mağdur ediyor. Diyalog’a ulaşan Tozan Talihsiz isimli vatandaş, grevden dolayı aracınının muayene vergisini gününde ödeyemediğinden dolayı cezaya girdiğini söyledi.

Tozan Talihsiz yaşadığı mağduriyeti, “Motosikletimin muayenesi için Gazimağusa’ya gittim memurlar ‘Grev var’ dediler. İskele veya Lefkoşa’da işlem yaptırabileceğimi söylediler. Cezaya düşmemek için Lefkoşa’ya gittim, saatlerce bekledim bu sefer de sistem çöktü. İşlem yaptıramadan geri döndüm. Motosikletimin muayene süresi 15 Ekim’de sondu. Şimdi polis beni durdurup ceza yazarsa suçlu kim olacak” sözleriyle anlattı.

Yüksek sesli tartışmalar oluyor

Gazimağusa’daki grev nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu belirten Talihsiz, “şimdi beni polis durdursa bana ceza yazacak” dedi. Durumdan diğer vatandaşların da şikâyetçi olduğunu söyleyen Talihsiz, zaman zaman memurlar ile vatandaşlar arasında yüksek sesli tartışmaların da yaşandığını ifade etti. Talihsiz en azından grev süresinde mağdur durumda olan vatandaşlardan ücretlerin cezalı olarak değil normal fiyatında alınmasını da istedi.