Bursa'da bir gübre fabrikasında meydana gelen patlamada 1 işçi yaralandı, 1 işçinin de kayıp olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Gemlik ilçesi Serbest Bölge'de bulunan bir gübre fabrikasında saat 01.45'de sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Fabrikanın KEM bölümünde bulunan merdiven kısmı çökerken olayda Mustafa Karakol isimli işçi yaralandı, içeride olduğu bilinen bir işçinin de kayıp olduğu öğrenildi.

Patlamanın etkisiyle bazı ev ve iş yerlerinin camları kırılırken maddi hasar meydana gelirken, olay yerine polis, itfaiye, 112, AKUT ve AFAD Arama Kurtarma ekiplerini sevk edildi. Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin de olay yerine gelerek, çalışmaları yakından izledi. İlk belirlemelere göre Fabrikanın üç katlı KEM bölümünde meydana gelen olay sonrasında, binanın içerisinde bulunan merdiven ve asansör bölümünün çöktüğü öğrenildi.

Yaralı işçi, 112 ekipleri tarafından Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kimyasal sızıntı ihtimaline karşı, Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesinde önlem alınırken, personel koruyucu giysi ve maske taktı. Yaralının Bursa Şevket Yılmaz hastanesine sevk edileceği öğrenildi. Yaralı Mustafa Karakol ile beraber aynı hatta çalışan arkadaşına henüz ulaşılamadı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ettiği öğrenildi.

Gübre fabrikasında patlama: 1 yaralı, 1 kayıp

Gübre fabrikasında patlama: 1 yaralı, 1 kayıp

Gübre fabrikasında patlama: 1 yaralı, 1 kayıp