KKTC Meclis Başkanı ve CTP-BG cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Güzelyurt İlçe toplantısında büyük coşku ve heyecanla karşılandı. Siber, “Kendimizi, geleceğimizi ve çocuklarımızı cezalandırmamak için gücümüzü birleştirelim. Görevimiz cumhurbaşkanlığı makamına barışçı, temiz ve demokratik politikalar izleyecek bir cumhurbaşkanı seçmektir” dedi. İskele, Girne ve Lefkoşa’nın ardından Güzelyurt’ta düzenlenen toplantıya CTP İlçe Meclisi üyelerinin katılımı yoğun oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlık amacı ile düzenlenen toplantıyı Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali açtı. Şahali yaptığı konuşmada Sibel Siber’e çok güvendiklerini söyleyerek, “Seçimi mutlaka kazanacağız” dedi.

ERK: KIBRIS'IN HAVASINI, DENİZİNİ, KARASINI BİZ YÖNETMELİYİZ

Toplantıda konuşma yapan CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk ise CTP’nin barışın misyoner partisi olduğunu, barış kültürü ile onurlu 44 yıl geçirdiğini söyleyerek CTP’nin çözüm sürecinin en önemli aktörü olduğunu ifade etti. “Kıbrıs’ta sürdürülebilir barışı yürütmek için cumhurbaşkanlığını kazanmak zorundayız” diyen Kutlay Erk, “Kıbrıs’ın havasını, denizini ve karasını biz Kıbrıslılar yönetmeliyiz” diyerek Dr. Sibel Siber’e güveninin tam olduğunu vurguladı.

SİBER: MASAYI YENİDEN KURACAĞIZ

CTP Güzelyurt İlçe Meclisi Üyelerine seslenen Meclis Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber “Kendimizi, geleceğimizi ve çocuklarımızı cezalandırmamak için gücümüzü birleştirelim” dedi. Hedefinin müzakere masasını barışa susayan halkımız için yeniden kurmak olduğunu söyleyen Dr. Sibel Siber, “Çözüm karşıtlarının en büyük beklentisinin CTP tabanında bir çözülme olmasıdır” diyerek CTP tabanının buna fırsat vermeyecek kadar bilinçli ve inançlı olduğunu belirtti.

“EROĞLU PARTİZAN VE ANTİDEMOKRAT BİR CUMHURBAŞKANI”

Şu anda oldukça partizan ve antidemokratik bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıya bulunduğumuzu ifade eden Siber, “Görevimiz cumhurbaşkanlığı makamına barışçı, temiz ve demokratik politikalar izleyecek bir cumhurbaşkanı seçmektir” dedi. Kendine, partililere ve Kıbrıs Türk halkına güvenerek aday olduğunu söyleyen Dr. Sibel Siber, hedefe ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmak gerektiğini ifade etti. Toplantıda söz alan birçok partili, cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük yapılacak çalışmalar konusunda görüş ve önerilerini dile getirerek Dr. Sibel Siber’e büyük destek belirttiler.