GÜKAD’tan verilen bilgiye göre, ziyaret sırasında ayakta tedavi sağlık hizmetleri ile ilgili hastane başhekimi ve çalışanlarından bilgi alındı, personel, teçhizat ve malzeme eksikleri yerinde tespit edildi.

GÜKAD, Güzelyurt insanının “Bölgesel Kalkınma Planı”  ile refahının artırılmasını hedeflediğini belirterek, bölge insanının; şehircilik açısından ilçeye en verimli hizmet verebilecek, tam teşekküllü bir hastane projesinin yapılmasını istedi.

GÜKAD, bölge insanının yaşadığı sorunları ve çözümleri konusunda sivil toplum ve siyasi erkin ortak fikir ve güç birliğine gerek duyduğuna da vurgu yaptı.

GÜKAD ARALIK VE OCAK AYLARI ETKİNLİK PROGRAMI

Bu arada GÜKAD Aralık ve Ocak ayları için düzenleyeceği etkinlik programını da açıkladı:

“Film Gösterimi: 8. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali dahilinde 14 Aralık Pazartesi akşamı, saat 19:30’da ‘Özgürlük Dansı’ isimli film gösterimi GÜKAD Lokalinde yer alacak.

Söyleşi: 17 Aralık Perşembe akşamı saat 19.30’da “Sayılarla Dün – Bu gün Güzelyurt” isimli söyleşi etkinliği düzenlenecek. Etkinliğe konuşmacı olarak İstatistik Uzmanı Evren Demirbilek katılacak.”

Etkinlikler Ocak ayında da şu şekilde devam edecek:

“Söyleşi: 8 Ocak 2016 Cuma günü saat 19.00’da, Temel Onkoloji Uzman Dr. Mine Çağlar “Kanserde farkındalık erken tanı” ve Uzman psikolog Gizem Çelik “Kanserde psikolojik tepkiler, hastalık algısı ve psikolojik desteğin önemi” konusunda söyleşi yapacak.”