Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği bölge ekonomisini canlandırmak ve Güzelyurt’un geleceğini şekillendirmek amacıyla bir dizi etkinlik ve çalışma yapıyor.

GÜKAD Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yayınlayan Reşat Kansoy, sivil, demokratik, çevreye saygılı, adaletten ve sevgiden yana ayrıca dünya barışı için taraf olduklarını belirterek, tüm canlıların, yaşam haklarına duyarlı, refahı için proje üreten, bölge insanlarının, sosyo- kültürel ve ekonomik gelişimini planlamayı hedefleyen, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadeleci, her renkten ve fikirden insanları kucaklayan, çözüm odaklı çalışan bir sivil toplum hareketi başlattıklarını kaydetti.

PAZAR SABAHI KALKANLI ANIT ZEYTİNLERİ YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

Güzelyurt’un çarpık kentleşmesini önlemek ve planlı büyümesini sağlamanın mümkün olduğunu kaydeden Kansoy, Pazar saat 08.30’da Kalkanlı Anıt Zeytinleri yürüyüşü için Kalkanlı Su Piknik Alanı’nda toplanılacağını açıkladı.

Yürüyüş için Güzelyurt müze önünden 08.00’de otobüs kalkacağını kaydeden Kansoy, yürüyüş sonunda saat 10.30’da kahvaltı ikramı yapılacağını bildirdi.

GÜKAD’IN KASIM VE ARALIK ETKİNLİK PROGRAMI

GÜKAD Lokali’nde saat 19.00'da yapılacak Kasım ve Aralık etkinlik programıysa şöyle:

30 Ekim Cuma, Prof. Dr. Kudret Özersay "Bölgesel Gelişmelerin Kıbrıs’a Olası Yansımaları." söyleşisi.

12 Kasım Perşembe, Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek "Kıbrıs’ta Federalism ve Kıbrıslı Türkler.” söyleşisi.

26 Kasım Perşembe, Prof Dr. Ata Atun "Mülkiyet, Su ve Müzakereler." söyleşisi.

10 Aralık Perşembe, Dr. İlksoy Aslım "Büyük Güçler ve Kıbrıslılar" söyleşisi.

17 Aralık Perşembe Saat 19.00 Dr. Can Kara "Kentsel Gelişim" ve Evren Demirbilek "Sayılarla Dün - Bugün Güzelyurt" söyleşileri.