Amerika'da İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtlayan Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında darbe girişimi suçlamalarını reddederken, Amerika'dan sınırdışı edilmekten de endişe etmediğini söyledi.

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, ikamet ettiği ABD'nin Pensilvanya kentinde İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtladı.

'DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİLİ SUÇLAMALARIN TAMAMI YERSİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin ardından Türkiye'ye iadesinin talep edilmesinin istenmesi hakkında konuşan Gülen, Türkiye'ye iade edilmekten endişe duymadığını ifade ederek, kendisine yöneltilen darbe girişimi ile ilgili suçlamaların tamamen yersiz olduğunu söyledi.

'AK PARTİ'NİN BU DARBE GİRİŞİMİNİ DÜZENLEME İHTİMALİ VAR'

Gülen, "Erdoğan'ın bana karşı yaptığı suçlamaları dünyanın ciddiye aldığını sanmıyorum. AK Parti'nin bu darbe girişimini düzenleme ihtimali var. Bu da orduya ve Gülen Cemaati'ne karşı daha fazla suçlamayı beraberinde getirecektir" diye konuştu.

Amerika'dan sınırdışı edilmekten de endişe etmediğini dile getiren Gülen, AK Parti liderliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında açık bir hoşgörüsüzlük olduğu belirtti.

'ORDU YÖNETİMİNİN HER ÇEŞİDİNE KARŞIYIM'

Gülen, AK Parti'nin demokrasiyi tehlikeye sokmasına karşın ordu yönetiminin her çeşidine karşı olduğunu, geçmişte buna benzer bir ayaklanmanın kurbanı olduğunu söyledi.