Gamze Pir Baykur

 Mehmetçik çöplüğünde dün çıkan yangın sonucu Fethullah Gülen’in yazdığı yaklaşık 150 kitap ile 2 adet bilgisayar hard diski ve 1 adet USB bulundu. Çöplükte çıkan yangının ise konu kitaplar ile önceden çekiçle hasara uğratılan hard disklerin ve USB’nin yakılarak yok edilmek istendiği sırada çıktığı belirtildi.

Mehmetçik Belediyesi’ne gelen yangın ihbarı sonucu çöplüğe giden belediye çalışanlarının yangına müdahale ettiği sırada Fethullah Gülen’in yazdığı yaklaşık 150 kitabın yandığını fark etmeleri sonucu olay polise bildirildi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan polis ekipleri bir kısmı tamamen, bir kısmı ise kısmen yanan kitaplar ile hasara uğratıldıktan sonra yakılan hard diskler ile USB’yi incelemek için emare olarak aldı. Öte yandan asker yetkililerinin de çöplük alana gelerek yakılan kitaplardan bazılarını inceleme maksadıyla aldıkları öğrenildi. Polis, yakılarak yok edilmek istenen kitaplar, hard diskler ve USB hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı.

Sarıçizmeli: “Bu olay bir yapılanmanın mevcut olduğunu gösteriyor…”

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, dün belediyeye yangın ihbarı gelmesi üzerine belediye çalışanlarını çöplük alana yönlendirdiğini ve yangının söndürüldüğünü belirtti. Yangının söndürülmesinin ardından yaklaşık 150 adet kitap ile 2 adet bilgisayar hard diski ve 1 adet USB bulunduğunu ifade eden Sarıçizmeli, yangının ise kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından kitapların, hard disklerin ve USB’nin yakılarak yok edilmek istendiği sırada çıktığını açıkladı.

gulen-kitaplar-1-(1).jpg

Sarıçizmeli, Fethullah Gülen’in yazdığı kitapların bazılarının kısmen bazılarının ise tamamen yandığını ifade ederek, hard diskler ile USB’nin ise yakılmadan önce çekiçle ezilerek hasar verildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi olaylarından dolayı birilerinin korkup konu kitapları ve hard diskler ile USB’yi yok etmek isteyebileceğini dile getiren Sarıçizmeli, “Bu olay burada da bir yapılanmanın mevcut olduğunu gösteriyor. Türkiye’deki darbe girişiminden sonra ben bunu rastlantı olarak görmüyorum. Bu olay organize bir iştir. Böyle bir dönemde birileri bir takım şeyleri ortadan kaldırmak istedi” şeklinde konuştu.

gulen-kitaplar-3.jpg

gulen-kitaplar-2.jpg

gulen-kitaplar-1.jpg