İşte KTÖS'ün mesajı;

Kendi çocuklarına öğretmen sağlayamayan bir devletin sistemi çökmüştür. Ekim ayının ortasına gelmemize ragmen, okullarımızdaki öğretmen eksikliğinin devam  etmesi ise tam bir ironidir.

Alasya İlkokulu, Alasya Vakıf Anaokulu, B. Fikri Karayel İlkokulu, Barış İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu(2), Cihangir-Düzova İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu , Gülenyüzler Anaokulu, Karşıyaka İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Lapta Anaokulu, Özgürlük İlkokulu, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Portakal Çiçekleri Anaokulu, Serhatköy İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu., Şht. Osman Ahmet İlkokulu), Şht.Doğan Ahmet İlkokulu, Vadili İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu ve Şht. Hasan Cafer İlkokulu’ndaki öğretmen eksiklikleri tamamlanmamış, devlet eliyle fırsat eşitsizliği yaratılmıştır.

Sendikamızın yapmış olduğu mücadele sonucunda , ödev, hak ve sorumluluklar Öğretmenler Yasası çerçevesinde yeniden değerlendirilerek,  Şht.Ertuğrul İlkokulu’ndaki çalışma barışı tesis edilmiştir.

Sendikamızın yapmış olduğu mücadele sonucunda Gönyeli İlkokulu’ndaki öğretmen eksikliği tamamlanmıştır. Bu okulumuzdaki müdür muavini ve hademe eksikliği halen devam etmektedir. Öğretmen eksikliğinin giderilmesi nedeniyle iyi niyet göstergesi olarak Gönyeli İlkokulu’ndaki grevimiz askıya alınmıştır.

2011 sonrası göreve giren öğretmenlerimizin sosyal ve ekonomik eşitsizliği halen devam etmektedir. Bu yıl yeterli kadro olmasına rağmen 10 öğretmen istihdam edilmiş geriye kalan 35 öğretmenimiz geçici, kadrosuz ve güvencesiz çalıştırılmaya devam edilmekte , 15 öğretmenimiz ise işsiz bir durumda görev beklemektedir. CTP-DP Hükümeti eğitimdeki tasarruf anlayışından vazgeçip yaşanan ekonomik ve sosyal eşitsizliği gidermek ve kadroları artırmak için bir adım atmazsa, bu konuda da eylem yapmaktan geri durmayacağız.

Bu anlamda 17 Ekim Cuma günü öğretmen eksikliği tamamlanmayan Gülenyüzler Anaokulu’nda 08:00-10:30 saatleri arasında uyarı grevimiz devam edecektir. 

Öğretmen eksikliği ile ilgili ortaya koyduğumuz eylemleri artırarak mücadelemizi yükselteceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız.