Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonunda Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde katılım gerçekleştirilen Gulfood 2016 Gıda Fuarı sona erdi.

KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı desteğinde, KTSO’nun organize ettiği şemsiye standı altında “North Cyprus” markasıyla 9 firma ile 10. katılımın gerçekleştiği bu yılki fuarı, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun da ziyaret etti. Fuara katılan firmalar şunlar:

“Helvasan Ltd., Avunduk Süt Ürünleri (Meriç), Özlem Süt Ürünleri (Özlem), Kırmızıgil Ltd. (Buluç), Koop Süt, Con Trading Ltd. (Lefkoşa Con Kahve), Akgöl Sütçülük Gıda ve Paketleme Sanayi Ltd., Gülgün Süt Mamulleri ltd., Vento Trading Ltd. (Girne Con Kahve).”

Açıklamada, sözkonusu firmaların, fuar süresince mevcut müşteri ilişkilerini geliştirirken, yeni müşterilerle temas kurma olanağı da bulduğu kaydedildi.

Açıklamada, KKTC’den fuara katılım gerçekleştiren süt ürünleri imalatçılarının, ülkede süt politikasının düzgün bir raya oturtulması gerektiğini belirterek, “Devletin haricinde herkes, süt ürünleri ihracatının daha da artması için ödevini yapıyor” dedikleri ifade edildi.

1456387019.jpg

1456387021.jpg