Sağlık Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Ankara temaslarını değerlendiren Ahmet Gülle, Ankara’da başta Türkiye Sağlık Bakanlığı olmak üzere Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’yle sağlık alanında çeşitli işbirliklerinin hayata geçirilmesine yönelik adımlar atıldığını belirtti.

Organ nakli uygulamalarının KKTC’de yapılabilmesine yönelik Hacettepe Üniversitesi’yle işbirliği protokolü imzalandığını da belirten Bakan Gülle, atılan adımların  önemli hamleleri içerdiğini kaydetti.

BÖBREK NAKLİ UYGULAMALARI

Bakan Gülle, Hacettepe Üniversitesi’yle imzalanan protokol uyarınca ilk aşamada Türkiye’den gelecek ekibin,  Kıbrıs’taki ekiple birlikte Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde böbrek nakillerine başlayacağını belirtti.

Üç yıllık eğitim programını öngören protokolle Kıbrıs’taki ekiplerin Hacettepe Üniversitesi’ne gidip eğitim almalarının sağlanacağını belirten Bakan Gülle,  program sonunda Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki ekibin tek başına nakil yapabilecek duruma geleceğini kaydetti.

TÜRKİYE’YE SEVK EDİLEN HASTALARA DAHA İYİ KOŞULLARDA TEDAVİ İMKÂNI İÇİN GİRİŞİM

Bakan Gülle, Türkiye’ye sevk edilen hastaların daha iyi koşullarda tedavi imkânı bulmalarına yönelik hem TC Kamu Hastaneleri hem TC Üniversite Hastaneleri hem de bazı Özel Hastaneler bazında girişimler başlatıldığını da belirtti.

KKTC’de sağlığın yeniden yapılandırma sürecine dair çalışmaların başladığını anımsatan Bakan Gülle, Ankara’da, bu konuda ciddi tecrübeye sahip olan Türkiye Sağlık Bakanlığının deneyimlerinden faydalanarak bunun ne şekilde planlanacağına yönelik değerlendirmeler yapma fırsatı bulduklarını da kaydetti.

Türkiye Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile görüşmesinde,  KKTC’de 2016 yılından itibaren Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili yeni bir açılım planladıklarını ve bu konuda nasıl bir süreç yaşanacağına dair fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Gülle,  “uygulama esnasında oluşabilecek sıkıntıları ve finansal boyutu değerlendirdik” dedi.
 
GÜLLE, MÜEZZİNOĞLU’NU ONKOLOJİ MERKEZİ’NİN AÇILIŞ TÖRENİNE DAVET ETTİ

Sağlık Bakanı Gülle, Türkiye Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile görüşmesinde, inşaatı devam eden Onkoloji Merkezi’yle ilgili gelişmeleri de değerlendirdiklerini belirterek, “Onkoloji  Merkezi’nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Türkiye Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nu Temmuz’da bitmesi planlanan merkezin açılışına davet ettik” dedi.

KONGRE TURİZMİNİN TEŞVİK EDİLMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ…

Ankara’da kongre turizmiyle ilgili de temaslarda bulunduklarını ifade eden Bakan Gülle, kongre turizmini teşvik edici hale nasıl getirilebileceği konusunda Türkiye Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Gülle, Türkiye Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile görüşmesinde, geçen yıl imzaladıkları anlaşma uyarınca, kardeş hastane olan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin işbirliğinin nasıl geliştirileceğinin ele alındığını da ifade etti.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ’YLE İŞBİRLİĞİ…

Temaslarının son gününde, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile görüşen Bakan Gülle,  çeşitli konularda işbirliği yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.