Sağlık Bakanı Ahmet Gülle doğru çalışabilecek sürdürülebilir bir sağlık sistemine gereksinim olduğunu belirterek, bu konuda gerekli çalışmaları yaptıklarını ve sağlık sigortası temelinde yeniden yapılanma için 2015 yılında adımları daha hızlı atmaya başlayacaklarını belirtti.

Toplumların önce sağlığının güvende olup olmadığını sorguladığını ve sağlıkta eksiklikler varsa toplumsal öz güvenin oluşmasının kolay olmadığını vurgulayan Gülle, sağlıkta öz güveni yakalamak adına çağdaş bir sağlık hizmeti veren yapıyı gerçekleştirmek durumunda olduklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hastaların ve çalışanların yeni yılını kutladı.

Hastaneyi saat 09.30’da ziyaret eden Gülle, hastaneyi gezdi ve doktorlarla sohbet etti.

Bakan  Gülle’ye Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu ,  Başhekim Yardımcısı Kenan Arifoğlu ile Bakanlık Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert eşlik etti

Kardiyoloji Servisi’ni ziyaret ettikten sonra basına açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, hastaları, sağlık çalışanları ve personeli ziyaret ederek yeni yıllarını kutladığını kaydetti.

Hastanede güzel hizmetler verildiğini, çok güzel işler yapıldığını kaydeden Gülle, tüm sağlık çalışanlarını kutladı ve hastalara acil şifalar diledi.

Yeni bir yılın yeni umutlar, yeni başlangıçlar demek olduğunu kaydeden Gülle, sağlık alanında daha güzel günlere gitmek, çağdaş bir toplum olma yolunda ilerlemek istediklerini söyledi.

2014 yılında kendisini en çok kaygılandıran şeyin Kıbrıs Türk halkının toplumsal özgüveninde yaşadığı erozyon olduğu belirten Gülle, değişen gelişen dünyada kendisine daha çok güvenen bir toplum olmak durumunda  olduklarını, toplumsal öz güven azlığının sorun çözme kapasitelerini azalttığını, sorunlarını hızlı bir şekilde çözmelerini engellediğini kaydetti.

Toplumsal özgüveni yeniden kazanmak durumunda olduklarını vurgulayan Gülle, bu konuda herkesin sorumlu olduğunu ancak siyasilerin sorumluluğunun daha büyük olduğunu ifade etti.

Gülle, 2015 yılıyla birlikte toplumsal özgüveni yeniden kazanmak adına toplumda yeniden yapılanmayı başarmak durumunda olduklarını, sağlığın toplumların öz güveni için vazgeçilmez bir nokta olduğunu da söyledi.

1419935233.jpg

1419935218.jpg

1419935204.jpg