Cumhuriyet Meclisi oturumu, güncel konuşmaların tamamlanmasının ardından sona erdi.

Cumhuriyet Meclisi bir sonraki toplantısını, 17 Nisan Pazartesi günü yapacak.

GÜLLE

CTP milletvekili Ahmet Gülle, “çevre ve insan sağlığı” konusunda konuştu.

Gülle, yangın çıkan Devlet Laboratuvarı’nda çalışanların kirli bir ortam ve zararlı atıklar bulunan ortamda çalıştırıldığını, ağır metallerle ilgili tetkiklerin geciktirildiğini, insan boyutunun ele alınmadığını savundu.

Numunelerin geç gönderildiğini, insan sağlığına önem verilmediğini, çalışanlarda ağır metal zehirlenmesi bulguları olacağını söylediğini anımsatan Gülle, Sağlık Bakanı’nın eskiye yönelik araştırma yapılması talebinde bulunduğunu, bunu kendilerinin de önerdiğini, sorumluluğu olanların üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

27 Şubat 2014 tarihli bir yazıdan bahsedildiğini ve depoda elektrik sorunu varmış gibi konunun saptırılmaya çalışıldığını söyleyen Gülle, o dönemde yeni atanan müdürün atandığı günün ertesi günü elektrikle ilgili planlama ve inşaat dairesine yazı yazdığını, bakanlığın bütçesiyle gerekli tamiratları yaptığını kaydetti.

Gülle, yazı yazılıp bir şey yapılmadığı yönünde bir algı yaratıldığını ancak tam tersi olduğunu, müdürün göreve geldiği anda bunu giderdiğini belirtti.

Can alıcı noktanın, ağır metallerle karşı karşıya olan kişilerin sağlıkları için, gerekenin yapılması olduğunu dile getiren Gülle, Bakanlığın konuya gereken ilgiyi göstermediğini savundu.