Sağlık Bakanı Gülle bugün sağlıkta örgütlü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ile Ebeler ve Hemşireler Sendikası Başkanı Nihat Şencan’ı kabul etti.

Kaptan görüşmede yaptığı konuşmada, sağlıkta sorunların sürdüğünü ve şu anda en büyük sıkıntılardan birinin sağlık çalışanlarının tayin ve terfilerinde yaşanan sorun olduğunu belirterek, çalışanlara haklarının verilmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti.

Performans değerlendirmelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı çalışanların tayin ve terfilerinin Kamu Hizmeti Komisyonuna aktarılamadığını ve gerekli sınavların açılamadığını anlatan Kaptan, bakanlıktan bu konuya pazartesine kadar çözüm bulmasını, aksi halde sıkıntı yaşanacağını söyledi.

Ebeler ve Hemşireler Sendikası Başkanı Nihat Şencan da, tayin ve terfilerin olmazsa olmazları olduğunu, ebelik ve hemşirelik terfilerinin hızlandırılması gerektiğini ifade ederek, pazartesine kadar bakanlıktan cevap beklediklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, sağlık sektöründe hasta ve çalışan memnuniyeti üzerine bir sistem yaratmak için çalıştıklarını ifade ederek, sağlıkta tayin ve terfilerin önemine işaret etti, çalışanlara haklarının mutlaka verilmesi gerektiği inancıyla sıkıntıyı bu hafta içinde aşacaklarını vurguladı.

Gülle, sendika başkanlarının kendisine ilettiği, personelin Lefkoşa Hastanesi’ndeki park sıkıntısı ve toplu taşımada yaşanan sorunlar konusunda da çalışmalar yapıldığını, park sorunu için hastanede bütünsel çözüm bulma çalışmasının sürdüğünü, toplu taşıma sıkıntısının ise bugün Bakanlar Kurulu’nda görüşüldüğünü ve gerekli desteğin yapılacağını kaydetti.

Bakan Gülle, sağlık çalışanları ile vatandaşların yeni yılını da kutlayarak, yeni yılda daha sağlıklı bir sağlık sistemi yaratmak için sendikalarla birlikte çalışarak, ülkeye daha yakışır bir sağlık hizmeti vereceklerine inanç belirtti.