Güzelyurt Sağlık Merkezi ile Cengiz Topel Hastanesini ziyaret eden Bakan Gülle, hastaların ve sağlık personelinin yeni yılını kutladı.

Sağlık turizmi konusunda bölgeye yeni bir vizyon getirmeyi amaçladıklarını belirten Bakan Gülle, Güzelyurt’a özellikle sağlık alanında uzun yıllar yatırım yapılmadığını, Güzelyurt’un çağdaş bir hastane gereksinimi bulunduğunu söyledi.

“MERKEZE HASTA AKIŞINI ÖNLEMEK GEREKİYOR”

Gülle, yaptıkları çalışmalarda merkeze hasta akışını önlemek ve bunun için de bölgelerdeki hastanelerin güçlendirilmesi gerektiği düşüncesine vardıklarını anlattı.

Hükümetin bu çerçevede Güzelyurt’a yeni bir hastane yapma kararı aldığını anımsatan Gülle, Güzelyurt’a çağdaş bir hastane kazandırırken, bir yandan da bölgeye ekonomik canlılık kazandıracak Cengiz Topel Hastanesi’ne rehabilitasyon merkezi yapma çalışmaları bulunduğunu kaydetti.

Ahmet Gülle, Güzelyurt’taki yeni hastane ile Cengiz Topel Hastanesi’ne yapılacak rehabilitasyon merkezinin projesinin çizilmesi, temelinin atılması ve hizmete açılmasının beraber yapılacağına değindi.

2015 Nisan ayında Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle bir sağlık çalıştayı yapmayı planladıklarını aktaran Gülle, Lefke’yi sağlık turizmi yönünden öncelikli bölge haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

1419599822.jpg