Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, hemşirelerin, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli unsurlarından olduğunu söyledi.

Bakan Gülle, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlık alanındaki hızlı değişim ve gelişimle insanların daha iyi sağlık hizmeti almasına yönelik ciddi çabaların ortaya konduğunu belirtti.

Son yıllarda gerek bakanlığın, gerek meslek örgütlerinin, gerekse meslek üyelerinin ciddi çabalarıyla hemşirelik mesleğinin niteliğinin yükselip, profesyonel bir konuma geldiğini kaydeden Gülle, sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan hemşirelerin üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışlarıyla onurlu ve kutsal bir mesleği ifa etmekte olduğunu söyledi.

Bakan Gülle, ülkedeki sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması çalışmaları çerçevesinde, sağlıklı toplum yapısı oluşturmak için koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra tedavi hizmetlerini de en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisinde olduklarının belirtti.

Mesajında, hemşirelikle ilgili konularda, Uluslararası Hemşirelik Konseyi (ICN) ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) meslekle ilgili direktiflerini dikkate alarak hareket ettiklerinin altını çizen Gülle, hemşirelikle ilgili konuları, tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde, katılımcılığı gözeterek, koordineli bir yapıda yürütme hedefinde olduklarını vurguladı.

Gülle, mesajında, “Önüne çıkan engel ve zorluklara rağmen kendinin ve dolayısıyla hemşirelik mesleğinin gelişimine katkı sağlayan tüm hemşireleri, geçmişten bugüne kadar bu sürece destek veren, eğitim ve yönetim desteği sağlayan, gayretleriyle mesleğe kalite ve değer kazandırmış herkese teşekkür ve sevgilerimi sunarım” dedi.