Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”  dolayısıyla bakanlığına bağlı daireleri ziyaret gerçekleştirerek, kadın çalışanlara kokulu sabundan yapılmış çiçek dağıttı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ilk ziyareti İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürlüğü’ne gerçekleştiren Bakan Gülle, burada kısa bir açıklama yaptı. 
Bakan Gülle,  İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin önemli bir kurum olduğunu belirterek, burada çalışan emekçilerin çoğunluğunun kadın olduğuna işaret etti.

Kadının hayatın her alanında aktif olduğuna değinen bakan Gülle, kadın çalışanların, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Bakan Gülle, İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürlüğü’nden sonra Devlet Laboratuvarı Müdürlüğü Dairesi’ni ziyaret etti.

Laboratuvar bünyesinde görev yapan tüm kadın çalışanların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayan Gülle, tüm kurumlarda olduğu gibi Laboratuvarda da kadınlar büyük bir özveriyle görevlerini başarıyla yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla son ziyaretini Bakanlık Merkez Örgütü, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğü ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadın çalışanlara gerçekleştiren Gülle, bu dairelerde de yarıdan fazla kadını çalışanın olduğuna dikkat çekti.

"KADINLAR HAYATIN HER ALANINA DAMGASINI VURUYOR…"

“Kadınlar hayatın her alanına damgasını vuruyor ve elbette bizler de bunu destekliyoruz” diyen Gülle, kadınların hem çalışma hayatının hem de sosyal ve siyasal hayatın çağdaş normlarda ilerleme kat etmesinde ciddi katkı sağladığını söyledi.