Bakan Gülle Ahmet Varoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Thalassaemia Derneği yetkililerini kabul etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle kabulde yaptığı konuşmada, Thalassaemia hastalarının kan ihtiyacının giderilmesi yönünde proje çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Dernekle görüşmelerinde dernek yetkililerinin de talebi üzerine kan verme süresinin saat 15.30’dan 19.30’a uzatıldığını hatırlatan Gülle, kan vermenin süreklilik kazanması için de kişilerle sözleşme veya protokol gibi uygulamaların yapılması yönünde proje çalışmaları bulunduğunu belirtti.

Dernek binasının tadilatının başlatıldığını ve kısa süre bitmesinin beklendiğine de dikkat çeken Gülle, Bakanlık olarak sağlık alanında daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını vurguladı.

VAROĞLU: “İKİNCİ EKİP OLUŞTURULMALI”

Kıbrıs Türk Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ise, ziyaretlerinin amacının Bakan Gülle’ye hem olumlu gelişmeleri aktararak hem de var olan sıkıntıları paylaşmak olduğunu kaydetti.

Varoğlu özellikle kan bağışlarının artırılması konusundaki çözüm önerilerini de gündeme getireceklerini dile getirerek, bu yönde ikinci bir ekibin oluşturularak, kan bağış biriminin kurulması gerektiğini belirtti.

Ahmet Varoğlu ayrıca, kendilerini kabul eden Bakan Gülle’ye teşekkür ederek, sıkıntıların birlikte hareketle çözüleceğini kaydetti.