Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Gülle, bayram nedeniyle hastane ve sağlık kurumlarına yönelik ziyaretleri çerçevesinde bugün Yeşilyurt Cengiz Topel Hastanesi’ndeydi.

Hastaların ve sağlık personelinin yaklaşan bayramını kutlayan Gülle, hastanede sunulan hizmetler hakkında Başhekim Dr. Hasan Garabli’den bilgi aldı.

Bakan Gülle, ziyaretler esnasında hem hastalar ve personelin bayramını kutlama, hem de yürütülen hizmetlerde var olan sıkıntıları yerinde görme fırsatı bulduklarına değinerek, söz konusu ziyaretlerin bu anlamda çok faydalı olduğuna inanç belirtti.

Gülle, bir süre önce LAÜ işbirliğiyle yapılan Sağlık Çalıştayı’nda, Lefke bölgesinin ciddi bir sağlık turizmi potansiyeli bulunduğunun ve dolayısıyla bölgede sağlık altyapısının geliştirilmesi gerektiğinin ortaya konduğunu anımsatarak, bölgenin iyi bir sağlık turizmine yönelmesi, temiz doğası ve çevre düzenlemeleriyle anılması için master plan çalışmalarını yapılacağını belirtti

Cengiz Topel Hastanesi’nin altyapısını güçlendirmek için çalışmalar başlattıklarına işaret eden Gülle, bu hastanenin her zaman güçlü ve etkin biçimde var olacağını ve bunun için gerekli çalışmaların başlatıldığını vurguladı.