Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Gülle, Müezzinoğlu ile görüşmesinde iki ülkenin sağlık alanındaki işbirliğine ilişkin konuları ele aldı.

Gülle, Ankara temasları çerçevesinde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’yle, KKTC’de başlatılacak organ nakli uygulamalarına yönelik işbirliği protokolüne de imza attı.

Ahmet Gülle, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile de bir görüşme yaptı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin yarın akşamı yurda dönmesi bekleniyor.

GÜLLE’NİN AÇIKLAMALARI

Gülle, konuya ilişkin açıklamasında, görüşmede, Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın her zaman için kendilerine katkı sağlıyor olmasından  duydukları memnuniyeti ve teşekkürü ifade etme fırsatı bulduklarını söyledi.

Türkiye’nin sağlık alanında gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve deneyimden faydalanmak istediklerine değinen Gülle, KKTC Sağlık Bakanlığı olarak, sağlık alanında dünyadaki farklı modelleri araştırdıklarını ve Türkiye’nin bu konudaki ciddi deneyim ve tecrübesinden işbirliğiyle faydalandıklarını vurguladı.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI’NA YÖNELİK İŞBİRLİĞİ

Sağlık Bakanı Gülle, ülke ve alt yapı koşullarıyla insan yapısını değerlendirerek, KKTC’ye özgün sağlık sistemi oluşturmak istediklerini söyledi. Gülle, bu anlamda Genel Sağlık Sigortası’na yönelik işbirliği ve çalışmaları Müezzinoğlu ile yeniden değerlendirdiklerini kaydetti.

ANTALYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İLE İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Kıbrıs’tan tedavi için Türkiye’ye gönderilen hastaların sorunlarının çözümüne yönelik işbirliğin daha iyi hale nasıl getirileceği konularının da konuşulduğunu belirten Gülle, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin kardeş hastane olduğunu ve bu yönde işbirliğinin nasıl geliştirileceğinin ele alındığını ifade etti.

Organ nakli uygulamalarının çok önemli bir olay olduğunu kaydeden Bakan Gülle, bu konuda ciddi bir deneyime sahip Hacettepe Üniversitesi’yle işbirliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.