Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu işbirliğinde, gerçekleştirilecek 3’üncü Aşı Çalıştayı için KKTC’de bulunan konuk heyet ile Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu yetkililerini kabul etti.

Bakan Gülle, kabuldeki konuşmasında küreselleşme nedeniyle hastalıkların dünyanın neresinde olursa olsun başka yere kolayca ulaşabileceğine dikkat çekti.

Gülle, Dünya Sağlık Örgütü’nün enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde koruyucu hekimliğin önemi konusundaki açıklamalarını anımsattı.

“GÜNCELLEME ÖNEMLİ”

KKTC’de koruyucu hekimliğe yönelik uygulamaların yıllardır sürdüğünü söyleyen Gülle,  ulusal aşı programı uygulamalarına yönelik yeni politikalar belirleyerek güncelleme yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

ERÇAL: “STANDART AŞI TAKVİMİ UYGULAMALARI BAŞLADI”

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Gülten Erçal ise konuşmasında ulusal aşı programı oluşturulması, uygulanması ve güncellenmesi yönündeki çalışmaları sürdürdüklerini söyleyerek, bu çalışmalar sayesinde standart aşı takvimi uygulamalarının başladığını ifade etti.

Erçal, Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği aşı kampanyalarıyla konuya verdiği önemi gösterdiğini kaydederek, Bakan Gülle ve ekibine çabalarından ötürü teşekkür etti.

“AŞIYLA KORUNABİLİR HASTALIKLAR KONUSUNDA KKTC’NİN BAŞARISI AVRUPA SEVİYESİNİN ÜZERİNDE”

Kabulde, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl ile Hacettepe Üniversitesi Pediatri Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da birer konuşma yaptı.

Zafer Kurugöl, KKTC’nin aşıyla korunabilir hastalıklar konusundaki başarısının Avrupa seviyesinin üzerinde olduğunu söyledi.

Ateş Kara ise KKTC Sağlık Bakanlığı yetkililerine toplumun sağlıklı olması için en önemli basamaklardan biri olan aşılama konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.