Sağlık Bakanı Gülle, “Temel EKG” ve “Sağlık Profesyonelleri için Temel Yaşam Desteği ve İleri Kardiyovaskular Yaşam Desteği” kurslarına katılan 31 doktora sertifikalarının dağıtılması için Tabipler Birliği’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, birliğe, eğitimleri düzenleyerek gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Sağlıkta sürekli eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Gülle, “Bu kursların insanlarımıza ve sağlık servislerimize ciddi bir dönüşü olacaktır” dedi.

Sağlık sisteminde yeniden yapılandırılmanın gerekliliğini vurgulayan Gülle, “Sağlıkta işimiz çok, toplumsal sorunlarımız da çok, bunlar çözülmedik sonra büyük bir yük oluşturdu. Bu sağlık alanında da böyle, sürdürülebilir olmayan bir yapı ve giderek büyük bir yük haline gelen bir yapı içerisindeyiz... Tam da böyle zamanlarda karalı olmamız gerektiğini, yürümememiz gerektiğini yol lamamız gerektiğini çok daha iyi anlarız” diye konuştu.

Sağlık alanında yapılacak bir reformun sadece sağlık hizmetleri için değil topluma da olumlu yansıması olacağını belirten Gülle, “Yeniden yapılandırma bir yerde gerçekleştirmek zorunda olduğunuz bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

BESİM: “ACİL HİZMETLERİ ÇOK DAHA İYİ NOKTAYA TAŞINABİLİR”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim ise konuşmasında acil tıp hekimliğinin ayrı bir uzmanlık dalı olduğunu fakat ülkede sadece bir tane acil tıp hekiminin bulunduğunu, ancak devlet hastanelerdeki doktorların eğitilmesiyle acil hizmetlerin çok daha iyi bir noktaya taşınabileceğini kaydetti.

Söz konusu kursların düzenlenmesinde iş birliği yaptıkları Türkiye Acil Tıp Derneği’nin Türkiye’nin her yerinde bu kursları düzenleyen kurum olduğunu ifade eden Besim, acil servise gelen bir hastanın güzler yüzle karşılanması ve gereken tedavinin hastaya verilmesinin acil servislere güven duyulması açısından elzem olduğunu söyledi.

Söz konusu eğitimlerin periyodik olmasının önemini vurgulayan Besim, eğitimlerin yasalarla da desteklenebileceğini ifade etti.

Besim, kardiyoloji, acil travma ve havayolu ile ilgili kurs taleplerinin de Birliğin gündeminde olduğunu söyledi.

Tabipler Birliği, 31 doktorun katıldığı kursları, Amerika Kardiyoloji Birliği, Türkiye Acil Tıp Derneği ile işbirliğinde düzenledi.